fredag, augusti 6

Vill ej sova

Uj jesses gårdagskvällen var jobbig. Helt som då i början. Det värsta är nog när man själv är jättetrött men ungen inte alls vill sova utan bara är glad och energisk och vill gå. Eller som i början då ungen bara ville bo i bröstet och jag satt till klockan 1 med ungen fastklistrad, fast jag själv var färdig att gå och sova 10.

Igår var Arthur som om han var drogad med nån energi drog. Vanligtvis somnar han 8-tiden. Igår börja ja försöka få honom att sova från 9. Men han bara sparka och sku leka och härja. Så jag gav upp. Han gick bara mellan mig och mamma och körde lite bilar på hunden. Och gnällde inget. Var bara glad. Ännu några nattningsförsök. Inget. 10 sluta Micke jobbet och möttes av en glas pojke. Hurray. Då var jag så trött för Arthur har sovit dåligt många nätter nu. Jag försökte igen få honom att sova. Funkar ej. Kastar (nå nästan) honom i vagnen för att få honom att somna där, men han bara vänder om sig och stiger upp. Och ler. Klockan är halv 11 och jag ger upp, sätter ungen i soffan brevid Micke och går ut för egen time out. Härlig som Micke är tar han över och lyckas genom sång och pajning få Arthur och ligga stilla i vår säng. Jag värmer en mjölkflaska och vi lägger oss båda på varsin sida av honom och han får mjölken. Sen somnar han äntligen. Närmare klockan 11. 1 minut senare sover jag. 7 vaknar jag och märker att Micke ren farit på jobb. Sover vidare. Arthur vakna sen 20 före 9 på gott humör, fast han inte drack mjölk på natten. Att sova med mamma och pappa är ju bäst!

Nu försöker jag ändra hans dagsrytm. Tror det räcker med en tupplur på dagen, men om han bara tar en så vaknar han på natten följande natt och är pigg. Detta för att han inte får tillräckligt med vakentid per dag. Han ska vara vaken 10-11 timmar per dag, men han blir dötrött efter 2 timmar vaken på moron, å sen orkar han vara vaken 7 timmar efter det. Men nu måst jag försöka hålla honom vaken 3-4 timmar på moron. Idag klara jag av 2 timmar 40 minuter. Så vi får se. Livet som småbarns mamma är så klurigt!

2 kommentarer:

Pia sa...

Kan han inte kanske ta en liten powernap på typ 10 minuter på morgonen om han verkar vara allt för trött? Vet hur jobbigt det är att föröka en trött och gnällig unge vaken med våld... Hoppas sovandet blir bättre snart!

Michaela sa...

Jag hoppas det också. Tror nog ändå att han får sova 2 gånger för har konstatera att han nog är jättetrött på kvällen, men ändå vägrar somna. Som tur sover han sen typ till 9 nästa dag så nåt positivt med det å.