tisdag, december 28

Salzburg

Vi är tillbaka. Var hemma inatt klockan 2. Kan konstatera att vår son är världens duktigaste resenär. Så nu ska jag börja planera nästa resa, vill nånstans lite varmare.

Salzburg var jättevackert, speciellt när himlen var klar och några solstrålar titta igenom, tyvärr var där mest grått och mulet och vått på marken. Maten var jättegod och vi har typ inte gjort nåt annat än ätit. Min och Mickes endagsskidtur blev inte av och det var nog största besvikelsen, bussfixaren svara aldrig när vi sku reservera och fast vi gick och kolla till bussplatsen hitta vi inte den. Min mor var till stor hjälp och vi var faktiskt med Micke engång och äta på tumis, helt skönt eftersom vår lilleman inte riktigt är världens värdlsvanaste äta-i-flera-timmar man. Vår femrätters julmiddag var faktikst mera utmanande än flygen, och under den måltiden så satt han kanske 5 minuter och resten av tiden försökte vi stoppa honom att dra omkull nån servitris.

Ännu om flygen, sådär för framtida minne. En liten man på 1 år och 3 månader tycker om att titta ut genom fönstret i flygplanet. När man blir riktigt trött går det också att somna i planet, om man är i mammas famn, och då sover man säkert största delen av första sträckan Helsingfors-Frankfurt. Flyget Frankfurt-Salzburg var typ bara upp och ner som den entimmes sträckan den var så där var ju inget problem. Hemresan var på kvällsnatten och mannen somna i vagnen på bussen från till terminalen efter första sträckan. Sen sov han, utan att alls vakna upp när vi lasta in oss i nästa plan ända tills vi börja landa i Helsingfors. Då börja han galltjuta, som en massa andra ungar också, kanske örona, och var sen vaken i 1 timme enda tills vi var hemma. Men att sova nattsömn i flyg tyckte han nog inte att var så roligt, han hitta ingen bra ställning och kasta på sig typ var femte minut, och då hade vi en extra stol där han sov, att sova i famnen var inte alls pop, han vill ju sova slapp som en död fisk. Och jag fick ju ingen sömn, var hela tiden orolig att han sku kippa i golvet när han slängde sig så.

Det var en kort version av resan. Senare idag när jag hittat bilder, sladdar och sånt, ska jag dokumentera denna resa ännu bättre.

Inga kommentarer: