onsdag, december 29

Anti-resenären tänker om

Jag har sån jäkla varmare väder resefeber, och jag sku faktiskt villa fara på en sån före vår familj består av 4 personer och före Micke börjar heltidsjobba.

Största problemet är väl ekonomin och att vi nu inte har 2500-3000 euro att sätta på en Thailandsresa och det är just dit jag sku villa fara just nu.

Det finns ju också billigare och närmare alternativ som är lite varma, som Egypten, Kanarieöarna och Dubai. Men här uppstår problem. Efter att ha jobbat på fältet är jag ännu mera anti-charter och sen ännu med barn är typ charter det värsta jag kan tänka mig.

- Utrymme är litet
- Alla omkring en är påväg till samma ställe och pratar samma språk och det är bara så störande
- Man kan helt säkert inte ta vagnen med till gaten
- När de planen är försenade blir man inte ombokad eller får resan omfixad utan tvingas bara vänta
- Allt kostar i planen och det är så stökigt och det är mera sannolikt att planet är fullbokat och alltså ingen extra plats för barn
- Framme så hör man bara finska och ser sitt resesälskap hela tiden

Sku alltså definitivt inte villa flyga charter, men där kommer ju kostnadsfrågan in. Det blir alltsomoftast billigast med charter, för de två största utgifterna är ju inkluderade. Så nu överväger jag det, läser på aurinkomatkats sidor, de flyger ju ändå med finnair. Tui är alltid försenat och där är det först trångt, med nåt egyptiskt bolag vill jag inte flyga.

Sen är ännu frågan om vart. Har också varit väldigt anti-kanarieöarna för alla far dit, men nu är jag så desperat och vill bara ha lite, lite värme och sol, så det sku kunna gå. Då sku vi inte heller behöva fundera på vaccin åt Arthur eller nåt, han sku bara kunna fara som han är, och Egypten sku vara härligt men vi gillar alla mat och där lär ju alla bli magsjuka.

Önskar det fanns ett lite varmare ställe nånstans dit det var lämpligt med vanligt regulär flyg.

2 kommentarer:

Peppe sa...

Åk inte charter, det verkar vara vidrigt!

Men Kanarieöarna kan nog leverera, eller varför inte Dubai?

Michaela sa...

Charter är nog rätt blä. Men jaa, kanarieöarna är ju rätt stora och mångsidaga så nåt mysigt måst där ju finnas, och att se spanska är ju alltid roligt.