söndag, december 11

Dårmiddagen och äggröra

Vi kom in 16.15. Sander hade som tur somnat, fast han inte riktigt ville. Jag värmde pastalåda med räkor, spenat och smältost åt mig och Arthur. Sander vakna. Arthur sku inte äta pasta. Satt ensam vid matbordet och åt så länge maten var varm. Arthur vädra kylskåpet men kom sen till bordet och hällde mjölken över pastan. Jag blev glad och skrek att nu äter han upp det. Sen åt han upp pastalåda blandat med mjölk, eller kanske det var så att jag mata.

Sander fick sen ägg och ugnspotatis. För Sander sku helst bara äta själv olika sorters bitar, det gillar han mest. Och förstående som jag är så ger jag ju lite fingermat åt honom 1-2 gånger i dagen fast jag själv ogillar klottet och allt extra besvär. Men om han inte igen har nåt eget att äta på så är han konstant uppe på bordet, nu är det bara med sådär 10 sekunders mellanrum.

Resultatet var äggröra. Medan jag såg att Sander inte klättra på bordet och satt bitar in i munnen på honom så smeta Arthur in all gula i bordet.
Sander försöker så och ska bara själv. Helt annan typ än Arthur som inte gör något själv ännu.
Jee, vi heller ut allt!
Och så kom Arthur och busa. Han går bakom Sanders stol så att Sander blir helt stolli när han inte ser Arthur.
"Lelp, lelp mamma, Arthur falli" "Lelp, lelp"

Sen klättra Arthur upp och hitta julgodis men hämta dem snällt åt mig. Men sen lyckades jag fälla dem i golvet och golvet var fyllt av ägg och kola. Samtidigt när jag och Arthur plocka in det så kröp Sander i äggröran på bordet. Han kan helt enkelt inte sitta på plats i sin matstol.

Jag ogillar fingermat väldigt starkt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi hade sele på Oliver nästan från start. Han var också en obotlig bordsklättrare...

Michaela sa...

Och vi har en, för vi hade Arthur "kopplad" nångång men hittar den inte. Eller har inte alls sökt ordentligt, men det finns på to-do listan.