fredag, december 2

Sander och flaskan

Rådgivningstanten tyckte vid 6 månaders kollen att Sander ska börja dricka från pipmugg. Sen läste jag igår att Arthur vid 7 månader drack från pipmugg. Så jag tänkte att Sander sku kunna dricka sin nattmjölk från en ainuflaska (de som finns i matbutikerna) för att vänja sig med lite snabbare flöde. Jag tänkte väldigt fel. Sander tog några klunkar när han vakna 4 och så skrek han och sku inte ha mera. Men han fortsatte skrika tills jag slutligen snällt böt tillbaka till avent flaskan med ettans/tvåans flöde. Sen drack han och kunde somna om.

Jag var inte så värst nöjd. Så nu när han spyr minimalt (han spydde så mycket förr och har därför fått med långsamt flöde) får vi väl dagtid övergå till ainu flaskor och lite träna med pipmugg. Fast egentligen tycker jag att det är idiotiskt att små babysar ren ska dricka ur pipmugg.

3 kommentarer:

Ela sa...

Ingen av mina barn har druckit ur pipmugg. Först bara flaska och sen direkt från mugg/glas och bra har det gått :)

sus sa...

Vi har försökt med pipmuggar av olika varianter åt våra pojkar men inte fått det att funka mer än nån enstaka gång. Lillebror gick över från amning till sugrör i mugg/glas och försöker nu vid ett år och tre månader hålla i glas och dricka som storebror... Men sugrör funkar bäst för oss - även om det betyder att han inte kan dricka "själv".

Michaela sa...

Jag fattar egentligen inte varför de ens ska dricka ur pipmugg. Säkert nåt med tänderna, det är de ju alltid... Och jag håller ju ändå i pipmuggen, det gjorde vi också åt Arthur tills han var sådär 1. Så då kan jag ju lika bra hålla i en flaska.