onsdag, december 14

Egypten bokad

Den 30.1 åker jag, barnen och min mamma hit. Jee.

Och jag som var (är?) anti-charter far på en charter-resa med all inclusive och jag tänker endast vara på hotellområdet. På hotellområdet som har en massa barnaktiviteter. Men det ska bli så skönt. Jag behöver inte laga mat på en vecka, jag behöver inte putsa golv, jag behöver inte torka bord, inte tvätta kläder, inte klä på kurakläder. Och det är mera lyx än nåt annat det nu. Hektiskt kommer det ju ändå att bli, men lite, lite värme och mycket service kommer att passa helt perfekt. Sen så har jag ju också ensam ansvar över barnen (för om Micke är med är vi två om ansvaret, men om jag är med mamma har jag ansvaret ensam fast hon oftast är till större "nytta" än Micke) och då ska det vara lätt.

Jag räknar med att inget terroraktigt händer på den orten för den är lite mindre, och sen litar jag på finnmatkat och utrikesministeriet och att de meddelar ifall situationen ändras radikalt. Åt Sander tänker jag släpa med ALL mat så att han inte i misstag får någo magproblem. Snabbt räknat blir det väl 16 stora burkar, 16 gröt-tetror, nån fruktpure och mängder ersättning. Får kanske tänka om och försöka fixa vattenkokare. Potta ska jag väl å släpa med.

Det kommer att bli så bra för Arthurs vinteratopiska hud. Och så skönt för mig. Så nu kan jag fortsätta med det vanliga livet (komma på rubrik till slutarbete!) för när jag får en ide så måste det ske genast. Så är det alltid. Med förra resan, med vårt hem, med allt. Denhär iden tog som tur bara en dag.

4 kommentarer:

pia sa...

Vi var ju me Ivar till bali och thailand när han var 7 mån o släpade med massor med mat! Blöjor och burkmat finns att köpas på så gott som alla orter, men priset på just burkmat kan vara ganska högt (eftersom det endast är turister som köper detta). Men det finns ifall att.
Det som jag kanske kan ta att tipsa om när ni far till södern (nog för att du säkert sku ha tänkt på det själv i någå skede) är floridal "ripulilääke" att ta me. Ifall det verkar som att en matförgifning eller annat liknande inträffar och barnen eller du själv har svårt att hålla in vätska i de varmare klimaten.

Jag förstår rädslan för att ens barn skall få hepatit B. Men hepatit A? Det kan jag inte få in i skallen. Skulle ni vaccinera mot matförgiftning som är lika farligt om hade chansen??
Enligt min bedömning (och antagligen även alla läkares) är chansen att få en allvarlig komplikation av ett vaccin större, än att råka bli spottad i ansiktet av en typ med hepatit B.

Min point är bara att jag vill att folk ska tänka sig för några gånger extra innan de vaccinerar utan säker vetenskap.

Kati sa...

Ha en super skön resa :-)

Johanna sa...

Oj vad skönt!! blir någ säkert en bra resa :)

Michaela sa...

Pia: Tack för tipset om ripulilääke, jag ska nog ha med en massa mediciner. Och mat hittar man ju nog allestans, men det är ju sen dyrare och så går det åt tid till att söka det. Och Arthur får nu också ha 20 kg med (då han är över två) så då kan jag ju helt bra släpa med en massa babymat.
Och det är ju tråkigt om man blir sjuk på resan, men har inte överhuvudtaget satt in mig i ens vad hepatit A är, bieffekter av vaccinosv. Ska göra det.

Kati& Johanna:
Tack och ja!