onsdag, december 14

Egypten

Vi fundera ju ren på hösten att fara nånstans med barnen, jag och mamma (Micke har ju jobb), men det blev inget i och med flytten och husköpet.

Så nu funderar vi igen, har funderat länge. En vecka all inclusive nånstans som inte är alltför långt borta (dumt att flyga i 12 timmar och bara stanna en vecka). Kanarieöarna - för dyrt, Dubai-för dyrt, Kap Verde -för långt borta (men billigt), Egypten-osäkert och matförgifning, Thailand-för dyrt och långt borta, Allt i Europa-för kallt.

Men nu ser det ändå ut att bli Egypten. Bara för att komma bort från regn och rusk. Om vi bara hålls vi hotellet, dricker mycket vatten och äter vettigt så blir det nog bra. Och priset talar nog för Egypten också. 600 euro/pers med all inclusive.

Måste nu bara få Arthur vaccinerad mot hepatit A, och det är kanske svårt eftersom han är med i finip och fått någo vaccin då i början

Senare:
Inget problem med hepatit A för han har antingen fått hepatit B eller pneumokock spruta. Så han får hepatit A. Sen checka jag också med Sander ifall han kan få nåt (sa att han var 9 månader, varifrån fick jag det, han är ju 7!). Nå men iaf så om man far på resa med över 6 månaders så ger man MPR vaccinet före resan och sen en till dos vid 1½ år. Det hade jag faktiskt ingen aning om.

Så nu ska jag bara hitta hotell. Yes vad bra.

8 kommentarer:

Johanna sa...

Lite sol och värme skulle passa bra för mig också. Hoppas ni hittar ett bra hotel att bo i.

pia sa...

Varför vaccinera mot hepatit A om han inte har någon leversjukdom? Hepatit A fås från dåligt tillagad föda, och det är en mild leverinflamation som ger förkylningssymptom, väldigt sällan ens feber, inge mera, inga földsjukdomar. Men att genomgå smittan ger en livslång immunitet mot hepatit A.

Hepatit vaccinerna är en av de största marknadsförda blufferna nutid. Vad är det liksom för farligt med hepatit A?? Endast om man har en leversjukdom från förr blir det farligt! Hepatit B däremot är farligt och ger en kronisk leverinflammation. Men för att få denna ska du byta kroppsvätskor med nån som har hepatit B. Dvs, ha samlag eller få nersmittat blod i ditt blodomlopp. Hamnar man sen på sjukhus används enbart kontrollerat och rent blod ifall om en blodtransfusion är nödvändig. Ni far väl knappast o bor ute på vishan i nåt litet tält heller.

Skulle du vaccinera dina barn eller dig själv mot HIV om ni sku ut o resa ifall ett sånt fanns? Lika sannoligt att få hepatit B...

Heptit B är en sjukdom som nästan enbart knarkare och prostituerade har. Behöver man ett sånt vaccin då om man inte tänkt umgås i de kretsarna?

"Skydda dig själv på resan" som de säger i reklamen. Vilken skitsnack! Kanske något för alla medelålders karlar som söker sällskap i thailand. Men för barnfamiljer... I doubt it.

Kati sa...

ab hepatit lönar sig ta tillsammans ifall möjligt. som kan tas efter att barnet fyllt 1 år :-) ge båda de lömar sig.

Ha en super fin semester

Kati sa...

alltså man kan vaccineras för ab hepatit tillsammans, de e för hela livet och jag tycker de lönar sig.

du vet aldrig vad ungarna råkar ut för senare i livet...

hanna sa...

Jag vill också!! Bara vi har remppan klar vill jag också o resa.

Och jag tycker att man ska vaccinera sig mot hepatitB. Man kan lika väl få smittan här i Finland. Min barndomsvän Fick hepatit B när hon vat 11år. Hon var varken knarkare eller prostituerad. En man som gick emot henne på gatan spottade henne i ansikte. Och var det inte i något barnskötsrum där det låg en spruta? Man vet aldrig vad barnen går och peta på.

Michaela sa...

Johanna: Finns massor hotell. Ingen vågar nog fara dit. Vet inte ännu riktigt om jag själv vågar.

Pia: Nu har jag nog bara tänkt vaccinera mot hepatit A, enligt rokote.fi behövs inte B-hepatit, och om han sku få B sku det rådda till med finip så misstänker att det nog blir A. Och jag är glad för dina åsikter, hinner/orkar inte bara sätta in mig i det så tar därför det säkra före det osäkra.

Kati: Grejen är att vi först får veta våren 2012 om han fått hepatit B eller pneumokock så därför blir det nog bara A nu. Men säkert när han blir äldre så får han B, för just nu verkar nog risken liten för det.

Hanna: Ni är värda en resa! Men hepatit B behövs bara vid riskiga fall till Egypten, så jag vet inte. Måste ringa nånstans och fråga. Men uj vad hemskt för din vän, fick dem mannen dömd?

Jenni sa...

Va kiva för er ! Vi ska ju också till nästan samma hotell i mars för 2 veckor (det ligger väl på samma område och i princip bara annat namn, vad jag fattat, Mirabel Beach resort). Du får gärna skriva en omfattande rapport om hiotellet& Sharm el Sheikh så jag vet hur det var och kan förbereda mig. Vår Leona kommer ju att ha fyllt 1år före vi reser så funderar på att kanske ge vanlig mjölk åt henne redan på resan, men klart att det kanske skulle vara mindre chans att bli sjuk om hon fick NAN pulver där. Sånt jäkla roudande av kamor bara...Elvin är 2,8år så han får vara fast utan mat om inte något från all-inclusiven duger.

Kommer att bli så skönt! Bara simma, simma, simma, sova, saova, chilla och äta? Det förväntar jag mig!

Ringde just till Finnmatkat igår och frågade om situationen i Egypten och de sade att ingen fara, de meddelar nog om man inte kan resa. Man borde nog vara helt safe på hotelleområdet och annors också så lär det bara var lite oroligt i Kairo, och dit skall vi ju inte. Man för ju nog sen byta resmål tills sin resas 2. förfallodag (väl 28dagar före) fastän man redan betalat allt, som vi. IFALL man skulle vilja byta ställe. men jag tror nog vi, och tusentals andra familjer vågar köra med Egypten i varje fall. har ju redan varit 2ggr i Thailand med Elvin.

Michaela sa...

Jenni: Jag fundera också på mjölken där, främst åt Arthur då (för Sander är blir bara 9 månader där) att månne den är helt "safe". Måst ta och googla lite. Sku önska att han drack lite mjölk istället för sockersafter hela tiden.

Och bra att höra att det är rätt säkert att fara dit. Lite i samma banor har jag tänkt när jag läste utrikesministeriets råd. Jag sku nog så villa till Thailand. Nästa år har vi tänkt försöka fara hela familjen dit. Då sku Sander också vara lite större och på det viset vara lättare.