måndag, december 5

Galan då?

Och eftersom alla dör av nyfikenhet över om jag kommer att gå på gala idag eller inte så har jag nu konstaterat att jag inte gör det.

Och endast för att jag är lat och bekväm av mig och för att det i min värld, där jag somnar stående klockan 10, är sent när det börjar 8. Och sen kom ju första snön i denhär delen av landet och det är helt hemskt före att köra.

Så istället var jag och handla en hel butik kärra med mat (har aldrig gjort det förr) och skall nu försöka laga mat färdigt för veckan. Och så ska jag delta i kvällsrutinerna och hoppeligen ännu få nåt skrivet om remburser. Och, sen förstås gå och sova senast 10.

Men jag tror nog ändå jag sku ha farit om jag bott i Helsingfors för nu känns det ändå långt.

2 kommentarer:

Nonnu Neuloja sa...

oog jag borde också fösöka börja med att fixa maten alltid färdig till hela veckan så sku man kunna sluta att stressa över det under dagarna.
Vad har du tänkt göra för mat?

Michaela sa...

Nå alltså, inte gjorde jag ju det sen ändå. Kastrullerna och kipporna räckte inte till :) Men jag laga tre olika pureer åt Sander så att han har mat, tycker att det är så jobbigt att laga mat som också passar honom hela tiden och burkmaten kostar. Jag vill också använda grädde, ost eller andra mjölkprodukter i vår mat.

Men nu så laga jag äppel-päron, äppel-plommon och maletkött-potatis-morot-majs-zuchini-paprika pureer åt Sander och åt oss laga jag nån ugnsgryta (som också passar Sander) med grisstrimlor, morot, potatis, zuchini. Sen laga ja å makaronilåda. Och sen ska vi senare äta ugnspotatis med creame bonjour lök och bacon, ugnsfisk och potatis och sen nån spenat-räkpasta.

Kikärtsibffar lagar jag också kanske och sen kanske linssoppa. Och kanske nån pastasallad. Tycker att det hela tiden blir samma mat.

Och här så går vi inte ut om det inte finns mat färdigt för Arthur ska alltid ha mat när han kommer in och hellre äter han då riktig mat än nån riskaka och frukt och sen orkar han inte med mat mera.