tisdag, april 9

Blöjstatus

Sander har varit en evighet utan blöja här hemma. Säkert ett halvt år. Nån månad hade han krisfas och kisa alltid i Arthurs säng när de lekte där, men den fasen var nog också slut länge sen. Sen vi kom hem från Thailand (och det är nu över 2 månader sen...) så har han varit hemmatorr men när vi varit ute eller i klubbar har han haft tygblöja, och den har oftast varit våt när vi tagit bort den genast vi kommit in.

Men förra veckan börja jag lämna bort den när vi gick ut och fick honom lockad på vessan före vi gick ut (har varit svårt för han gör ju bara saker när han vill, speciellt på pottan) och så var vi på jomppa utan den och i klubben igår. Och sen till natten så ville han inte ha den på igen och så tog vi en kvällskisi (den striden har jag hittillsskippat med honom och bara satt på blöjan när vi läst saga) och jag sa att han på natten måste säga om han får nöd. Ladda upp med handdukar i sovrummet och var förberedd på nattlig pottstrid. 10 över 7 vakna jag och steg upp från en torr säng (Sander kom dit nångång) och 20 över 7 kom Sander ut från rummet och sa kisi och gick på pottan. Det var en lyckad första blöjfri natt.

Så nu ska vi nog lämna bort den helt. Kanske ta till nattblöja igen om det verkar så senare, men dagsblöja får han nog börja klara sig utan. Nu är det bara att vara uppmärksam och komma ihåg att han också ska på wc.

Inga kommentarer: