onsdag, april 10

Dagisbesök

I flera månader har jag haft på min to-do list att gå och kolla in barnens (förhoppningsvis) blivande dagis. Jag vill veta var de sku vara och vara säker på att jag kan lämna dem där, jag som inte alltid är så dagis/dagmamma postiv... Och så körde jag dit och satt i bilen och var nervös. Jag satt länge och fundera på om jag faktiskt sku gå in. För om jag sku ha sett nåt jag inte gillar så sku alla mina planer vändas upp och ner. Och jag är av den mera kritiska sorten. Och jag måste ju inte heller börja jobba, utan jag vill mera bli klar med studierna.

Men jag hade nog inget att oroa mig för. Allt var bra och trevligt. Fick rundvisning av daghemschefen (eller nåt ditåt) och träffa alla som jobba där och det var inte något jag reagera över att var konstigt. Lilla och stora gruppen har olika ingång men mellan dem är det en glasdörr och så vilar alla tillsammans så barnen kommer ändå att se varandra fast de är i olika grupper. Ingen unge skrek och blev lämnad ensam utan allt verka just då funka riktigt fint. Sen var mycket personal från Raseborg och det gjorde att det kändes ännu mera hemma. Jag tror nog att det kommer att gå riktigt bra för barnen där och jag vet att jag själv säkert har det jobbigast. Därför är det också viktigt att jag har tillräckligt med tid att förbereda mig mentalt för var de kommer att vara och hur de kommer att ha det. Dessutom har jag börja överväga att söka nåt jobb/praktik på heltid, för det gäller 20 veckor och det är 5 månader och om jag gör det halvtid så är det nästan 1 år. Så Micke får jobba mindre eller ha mera ledigt i veckan så att barnen är där 3 dagar i veckan. Sen ska jag nog ännu ha flexibel arbetstid så att jag kan börja tidigt och hinner se dem på kvällen sen.

Så om nån vill ge mig logistikrelaterat arbete inom Lojo, Raseborg, Esbo med intressanta varierande uppgifter och flexibel arbetstid och en okej månadslön så tar jag mera än gärna emot det! Den 15:e augusti kan jag börja.

Inga kommentarer: