lördag, april 13

Min 3 åriga tonåring

Jag älskar att Arthur är så klipsk och uppmärksam och vet hur man utan skrik kan presentera sin point. Som idag. Jag sku måla färdigt och han ville hjälpa till och måla. Jag sa nej att han får titta på. Nå då konstaterar den smarta ungen att " men att titta på är inte att hjälpa till!" Så sant så. Nå, sen fick han måla och jag upprepa orden koncentrera och fokusera och han berätta om hur han älskar att måla med mig och att det är det bästa han vet och att han nog är en så bra hjälpreda och så bra på att måla. Och "mamma jag tycker sååå om att måla med dig!"

Annors har han börjat bete sig som en tonåring ibland. Han blir sur eller arg och allt flyger och så går han in i nåt rum och smäller fast dörren och skriker att han vill vara i fred. Och han kan blir sur av vad som helst och är så sur, så sur. Har blivit mycket sämre på att göra vad man ber utan han gör helt som han vill. På torsdagen var vi i Sello och han hade gått iväg från Claes Ohlson och Micke hade blivit helt i panik och hittat honom i Rax där han åt nachon. Blir helt i panik när jag tänker på det för vad som helst sku ju ha kunna hända. Han hade sprungit ut och hittat nån gunghäst där, eller så sa han själv i alla fall. Jag skrämde upp honom med starka människor som kan ta honom och sätta honom i mörkt rum och hoppas att han nu fattar att han inte bara kan gå iväg. Förövrigt kommer jag ihåg att jag inte gilla att barnvakta 4-5 åriga pojkar. De fatta massor och prata bra men de brydde sig inte alls om vad man sa åt dem utan gjorde helt vad de tyckte och hörde inget... Men ännu om Arthur, det är säkert nån utvecklingsfas. Han vill vara stor och han är med sina kompisar på helt annat sätt. Genast han kommer till klubben går han med dem och är sen bara där med dem och hänger inte alls efter mig mera, samma i parken. Sen vill han fara själv till kompisar och igår konstatera han att han vill flytta till en kompis, men sen kom det fram att efter 2 nätter fick vi komma efter honom. Så vad händer i 3½ åring? Nåt tips på nån utvecklingsbok som tar upp 3-4 åringar och förklaringar till nytt beteende?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ukraine company Stocking distributor of obsolete electrical parts. Products include rectifiers, capacitors, connectors, coils, relays, chokes, resistors, switches, cables, wire, inductors, semiconductors, transistors, integrated circuits & circuit breakers.

Best wishes,

Alex

please contact us:
e-mail :stock-nelikvid@mail.ru
fax: +38-067-236-8637
skype us: radiodetali123