måndag, september 28

Amma mamma

Jaa, det här med amning. Utgångspunkten är att jag vill amma och jag vill att det ska fungera. Och jag hade inte tänkt att det kunde bli problem med det, eller att det sku vara jobbigt. Har väl inte egentligen tänkt alls hur livet med en baby sku vara.

På lördagen, när sonen var 2 dagar gammal, så ville ha suga jättemycket och sjukhustanterna sa att om han går ner för mycket, mer än 10 % av födelsevikten så sku vi inte slippa hem på söndag. Och vi ville ju hem som aldrig förr. Eftersom han efter 1 h amning bara gått upp 5-10gram så gav tanterna som råd att vi ger 20 ml ersättning efter amningen om han ännu vill suga. Så det gjorde vi under lö-sö natten och fortsatte sen hemma med det också. Som tur hade vi köpt en tuttflaska...

Imorse när hela familjen var efter smurfens mormor
till flygfältet (och by the way lyckades fixa 40 euros parkeringsböter) så panikerade vi med Micke och inhandlade en massa tuttflaskor, tuttar, ersättning osv. för nu måste ju sonen få tillräckligt med mat.

Vi panikera


Mormor med smurfen som ligger i lådan. Dock sov han inte där på natten, han sov brevid mig och eftersom Micke inte rymdes i sängen sen mera så sov han på golvet. Måste åtgärdas nästa natt. Vi är starka.

Men nu är vi lite fundersamma på det hela. Det ska ju funka naturligt, och med nappar så försvarar man amningnen, och vår unge visar inga tecken på att vara undernärd (är aktiv och blöjan blir både våt och smutsig) så det finns ingen orsak att ta till sånt. Har läst på om amning nu och tydligen är det helt normalt att de vill suga så ofta och det är jobbigt i början, så nu ska jag vara stark och bara orka vara hans personliga ko och det kommer säkert att gå toppen. Efter några veckor kommer detta att vara ett glömt kapitel. Så inga nappar, bröstskydd eller sånt mer. Måste bara orka. Och det gör man ju för han är ju så söt.

Vi gjorde lådan lite trevligare med dynor omkring så nu är det säkert trevligare att sova där än vad det är när detta foto är taget. Jag har också kommit på att jag kan göra andra saker medan jag ammar, tex läsa om amning på nätet och få styrka av det.

1 kommentar:

Nina sa...

Jättesöt snuttis!

(Det var jag som kommenterade i inlägget innan också.)