söndag, september 6

Goda semlor

Idag har jag igen bakat semlor med solrosfrön. De är faktiskt jättegoda, och jättenkla att laga, och dessutom är ingredienserna inte så dyra.


Man behöver för 24 semlor:
- 5dl vatten (värms till 37 grader i mikro)
- 1 bit färsk jäst (smulas i det varma vattnet)
- ca 0,5 dl olja (sätts i jästvattnet)
- 2 tsk salt (tillsätt i jästvattnet)
- 2 dl solrosfrön (sätts i jästvattnet)
- ca 12 dl semlemjöl av tre sädesslag (vete, havre och råg. Jag har använt Pirkka semlemjöl).

Man blandar i mjölet i satser och degen kan slutligen vara lite muk. Låter jäsa ca 30 minuter och sen gör man semlor av degen och låter jäsa en stund till. Sen gräddar man dem 10 minuter i ugnen på 225 grader.

Sov jättebra inatt efter två nätter med mindre sömn och sov igen på dagen i 2 timmar. Nu sku jag igen kunna sova, men ska gå ut på promenad istället. Imoron ska jag till Hanken och studera. Undrar hur ja ska orka sitta i 3, 5h på föreläsning.

1 kommentar:

Jill sa...

Mm.. verkar gott, ska prova nångång.