onsdag, september 9

Snart får babyn komma

Har igen fått saker fixat med tanke på babyns ankomst, så nu tycker jag att den snart kan börja komma. Måndagen sku vara helt perfekt, lite osannolikt, eftersom det sku vara 38+1, men alltid möjligt. För som min rådgivningstant påpekade igår är det ju 40 +- 2 veckor som är det beräknade datumet, så för vår del allt mellan 13.9-11.10. Jaa, men mitt tålamod börjar vara slut. Så nu när allt snart är klart så borde babyn förstå att komma, det är ju mycket roligare här ute.

Idag testa vi sätta in bilstolen i bilen, så nu klarar vi av att komma hem från sjukhuset utan att hamna läsa manualen där. Såhär fint ser det ut:

Bilstolen som vi köpte via huuto för 11 euro.

Sen var jag också via apteket påväg hem från dagens babygrupp och allt det här köpte jag:
Grejer att få näsan att fugnera bra, septidin, en febertermometer som man inte behöver ha 4 minuter i ändtarmen (hade köpt en helt vanlig för en tid sen, men den sku mäta så länge, så köpte nu en digital) och verkmedicin för småbarn

Igår införksaffade jag lite kläder i storlek 56, för som sagt, vi har inte mycket kläder alls, och en sotrlek 50s baby får vi nog inte:

2 par blåa byxor, 2 stycken mössor i samma färg och två vita omlottsbodyn. Tänkte att såna bodyn är lättare på en nyfödd för det kan ju inte vara så lätt att dra en nerskitad body över huvet. Sen köpte jag också en första leksak, en rävskallra. Och jaa, allt från H&M, så en massa ungar har likadant. Men jag tror inte vår unge märker det eller ännu har nåt emot det, så det gör inget. Och på det viset har vi föräldrar råd att äta lite mera och vara lite gladare.

4 kommentarer:

Eva [Marius mamma med BF idag] sa...

Om det är möjligt att byta och du har kvitto kvar, så skulle jag rekommendera att du skulle byta den där näsgrejen mot en Näsfrida. Jag köpte också den "billigare" modellen men har aldrig använt den, eftersom den är svåranvänd och vass i ändan. Näsfrida å andra sidan är superbra!!! (Googla om du inte vet vad det är.)

Michaela sa...

Tack för tipset! Jag titta på den men den var lite dyrare och såg mera avancerad ut så tog inte den, men ska försöka få den bytt.

Evelyn sa...

Tack för mattips! Har aldrig provat spenatplättar men det låter både nyttigt och gott!

Jag har också näsfrida - fungerar alldeles utmärkt förrutom att jag suger så jag får ont i kroppen ibland, hehe.

Michaela sa...

Ja! Vi fick den bytt