onsdag, september 30

Kapalo

Jag har nu lyckats fixa så att Micke far till bebes butik i kampen och söker en kapalo idag. Hoppas nätterna lättar med detta!

Ja, och om någon inte vet vad en kapalo är (jaa, det är finska, ingen aning om vad det är på svenska) så kan jag meddela att jag inte heller visste. Det är egentligen tyg som man tvinnar rätt spänt runt babyn så att den hålls trygg. Ska verka lite som förhållanden i mammans mage. Hoppas att den hjälper och att vår viftare slutar vifta så mycket med händerna i egen säng och sover bättre.

Ja, nu vakna han. Han har sovit ren i 2,5 h. Ja frisk luft och tutt gör susen!

Timme för timme

Jaa, vi lever ännu alla, men mycket har hänt och vi lär förstå varandra bättre timme för timme.

Rådgivningstanten var på hembesök igår. Smurfen mår bra och har på två dagar gått upp 100 gram, så ingen brist på mat. Han har säkert bara så stort närhetsbehov och säkert också sugbehov. Har också slutat ge ersättning (föll bara en gång för det efter mitt förra inlägg och det var när han inte alls ville sluta suga). Navelsträngen föll också av igår, vilket överraska lite eftersom de sa att det tar typ 2 veckor och nu var han 5 dagar.

Så söt och lite gul, men nu är han ren 6 dagar och gulheten kommer säkert att minska.

Lite kvällsbesök av Lee igår.

Idag var vi på första vagnpromenaden i det kalla höstvädret och det gick helt bra. Hade laddat upp med en tutt och när vi gick så börja han ju förstås och "kräla" sig lite. Testa ge tutten (har testat med annan förr men den har geanst flygit ut) och det funka. Ungen sover ännu. Hade tänkt att vi inte alls sku ge tutt, och borde ännu inte ha gett det för hans amningsgrepp är inte ännu så bra, men... Han är nöjd och då är väl allt bra. Ja, alla mina urs
Första turen i vagnen

Tuttkille. Kommer säkert att få ångra sig av att han ren nu fått den.

måndag, september 28

Amma mamma

Jaa, det här med amning. Utgångspunkten är att jag vill amma och jag vill att det ska fungera. Och jag hade inte tänkt att det kunde bli problem med det, eller att det sku vara jobbigt. Har väl inte egentligen tänkt alls hur livet med en baby sku vara.

På lördagen, när sonen var 2 dagar gammal, så ville ha suga jättemycket och sjukhustanterna sa att om han går ner för mycket, mer än 10 % av födelsevikten så sku vi inte slippa hem på söndag. Och vi ville ju hem som aldrig förr. Eftersom han efter 1 h amning bara gått upp 5-10gram så gav tanterna som råd att vi ger 20 ml ersättning efter amningen om han ännu vill suga. Så det gjorde vi under lö-sö natten och fortsatte sen hemma med det också. Som tur hade vi köpt en tuttflaska...

Imorse när hela familjen var efter smurfens mormor
till flygfältet (och by the way lyckades fixa 40 euros parkeringsböter) så panikerade vi med Micke och inhandlade en massa tuttflaskor, tuttar, ersättning osv. för nu måste ju sonen få tillräckligt med mat.

Vi panikera


Mormor med smurfen som ligger i lådan. Dock sov han inte där på natten, han sov brevid mig och eftersom Micke inte rymdes i sängen sen mera så sov han på golvet. Måste åtgärdas nästa natt. Vi är starka.

Men nu är vi lite fundersamma på det hela. Det ska ju funka naturligt, och med nappar så försvarar man amningnen, och vår unge visar inga tecken på att vara undernärd (är aktiv och blöjan blir både våt och smutsig) så det finns ingen orsak att ta till sånt. Har läst på om amning nu och tydligen är det helt normalt att de vill suga så ofta och det är jobbigt i början, så nu ska jag vara stark och bara orka vara hans personliga ko och det kommer säkert att gå toppen. Efter några veckor kommer detta att vara ett glömt kapitel. Så inga nappar, bröstskydd eller sånt mer. Måste bara orka. Och det gör man ju för han är ju så söt.

Vi gjorde lådan lite trevligare med dynor omkring så nu är det säkert trevligare att sova där än vad det är när detta foto är taget. Jag har också kommit på att jag kan göra andra saker medan jag ammar, tex läsa om amning på nätet och få styrka av det.

No time

Livet med en nyfödd är något SÅ annorlunda. Speciellt när det enda stället han verkar trivas på är mammas bröst/famn... Sku så villa blogga om hur det är men finns inte tid.

Vår baby är ingen sovbaby. Han är bröst terrorist och det här med amning är faktiskt mycket jobbigare än jag tänkt mig. Måst va strark å orka, blir säkert lättare snart.

söndag, september 27

We are home!

Här är jag, så söt, så söt! Helt lik en smurf med hiphop stil


Ja. Då var vi hemma. Har ingen aning var jag ska börja, är milt sagt lite yr. Min överdrivna lycka över att äntligen komma hem var in på ett sidospår av hopplöshet när inget hjälpte för att få det lilla livet att lugna ner sig och sova. Två blöjbyten, åtminstone 4 amningar och en liten dos ersättning under mindre än 3 timmar var inte den bästa starten på hemmalivet. Men ja, det var ju bara ett sidospår.

Vår lilla härliga jojo-smurf (jojo som i sådär hiphop och smurf i sådär smurfarna som är blåa och vita) kom till världen torsdagen den 24.9.2009 klockan 14.38. Han vägde 3485 gram och var 50 cm, så alla mina gissningar på en megababy var fel. Han är världen underbaraste, finaste, sötaste baby jag nånsin sett. Så härlig!

Så hur gick det till?

Onsdag torsdag natten gick i sammandragningars tecken. Men, de börja aldrig komma med 5 minuters mellanrum, eller ens nära på det. Det var alltid på båda sidorna 10 minuter. Klockan 2 bestämde jag mig för att vänta till 3 före jag ringer in. 3 bestämde jag att jag väntar till 4. Klockan halv 5 ringer jag in. De säger att jag får komma in om jag behöver nåt mot värken, men att ja ska försöka vara hemma åtminstone 1 timme till, tills de sku komma med 5 minuters mellanrum. Klockan 6 får jag nog. Väcker Micke och säger att nu vill ja fa å ha nå mot smärtorna ingen skillnad fast de skickar hem oss. Så vi var rätt förberedda på att komma hem.

7.18 är vi inskrivna och vid den checken var jag 4 cm öppen, så inget tal om att fara hem mera. Men jag hade nog aldrig sammandragningar med ens nära på 5 min mellanrum.

Då sa jag mina önskemål om en så naturlig förlossning som möjligt åt vår helt supertrevliga finlandssvenska barnmorska som var med oss under hela förlossnignen (inga skiftesbyten före ungen var ute) och hon fixa ett bad åt mig, var jag satt i en timme. Det var avkopplande. Sen börja ja hoppa på en jomppaboll, vråla aaa eller oo eller nå annat, samtidig som jag klämde och gunga på Micke. Måst ha sett så skojigt ut! men det var inte det.

Sen börja ja fundera på epidural. Sku säkert ha klara det utan, men tänkte att det är bra att jag sku få vila för krystningsskedet. Och oj vad smart jag var. Sen när jag hade tänkt tanke tog det inte länge före jag ville ha det och sen gick det snabbt och oj vad härligt det var när den börja värka. Så skönt! Jag vila och Micke sov och allt var skönt. Detta var 11-tiden när jag var öppen 6-7 cm. Kommer ihåg att läkarn som satt den var förvånad över att jag var förstföderska och tog den i ett så sent skede! Så mycket annat minns jag ej. Fick en påfyllning typ 1 och 2-tiden när jag sku gå på toaletten så föll jag i golvet. Känslan från benen hade försvunnit och istället hade känslan av att något klämmer som aldrig förr på ändtarmen infunnit sig. Barnmorskan konstaterar att jag är öppen och ska krysta. Mmmm. Ja, hur gör man det då? Vet nog inte ännu hur, men efter en halv timme och säkert 1000 " kan int du bara dra ut den?"-frågor fick jag äntligen den finaste sonen i världen på mitt bröst. Jag bara skaka i benen av all ansträngning och fråga om allt var bra när han int skrikit genast han kom ut. Men ja, allt var bra! Resultat ligger just nu brevid mig.

Resultat har ren, by the way, 1 gång under att jag skrivit dethär inlägget vaknat och krävt bröst. Han är en riktig bröst-terrorist och mina bröst är helt döda. Testar nu med bröstgummin och det är himlen.

På kvinnokliniken fick vi familjerum och allt funka jättebra där. Sovit mycket har jag inte gjort, men jaa, det känns inte alltför mycket. En 10 minuters vila sku duga bra. Tror ja ska ta och ta det nu så länge han ännu sover, misstänker att det blir en spännande natt.


De två bästa killarna i världen. Utan den större sku nog den mindre aldrig heller kommit ut eller hållts i liv tills nu.

Jaa, och före jag fick inlägget helt klart har ungen sörplat i sig en massa ersättning. Min mjölkproduktion har inte kommit helt igång ännu, så efter att han sugit ur båda brösten borde/får/ska vi ge ersättning. Vår kille verkar vara en storätare! Som båda föräldrarna med andra ord.




onsdag, september 23

Aj, aj

Ja. Nu har jag väl fått vad jag önskat mig. Ont.

Kan inte sova för cirka var 10e minut kommer det en värk som gör att jag inte vet vad ja ska göra för att få det att lätta och det sitter i i sådär en minut. Alla mina planer och tankar på en förlossning utan medicinska smärtstillande medel håller snabbt på att flyga ut genom fönstret.

Sku villa sova, har tagit två värktabletter, varm dusch, men har ännu inte haft nån effekt. Värkarna är också trevligare när man sitter, så tänker nu sittsova i soffan. Sku inte villa ha ont på natten/kvällen för jag är så mycket känsligare då, allt känns värre när man är trött.

Vill veta!

Tror nog inte att det blir baby idag, och kanska inte imoron heller, men sen... och då är det ju min födelsedag! Har hittills tyckt att det inte sku vara så skoj, men kanske det är det.

Sku vara så härligt om man visste vad som kommer att hända. Har ännu mera sällan värkar nu, men de ordenltiga jag har, så är rätt så ordentliga.

Crash

När jag förde mamma till fältet (eller hon förde sig själv och jag körde hem) sa det crash och en bil körde in längs med sidan på hennes bil. Han hade uppskattat bredden lite fel. Men de fixa det snabbt, det var ju hans fel. Hemfärden när jag körde, utan kännykkä (hade ju glömt den hemma), gick bra.

Nu väntar jag bara på mera värkar. Hur sjukt är inte det? Att önska sig själv smärta.

Hmmm 3

Är ännu lite omedveten om vad som händer och vad som kommer att hända och om något alls borde hända. Så det här inlägget är lite äckligt!

Sov cirka 1,5 h sen det förra inlägget, har efter det bara försökt vila mycket för min teori är nog att något är igång. Har nu läst att förlossningen kan inledas med blodblandad flytning. Andra alternativet är att det var slemproppen, men det var inte slemmit och har tidigare haft mycket slemmigare flytningar. Sammandragningarna kommer inte så ofta, kanske var 15-20 minut men de är intensiva. Som kraftig menssmärta i ryggen och nedre magen som gräver sig inåt mot kroppen samtidigt som det känns obehagligt att andas. Liksom om det inte är riktiga, lindrig (för i början måst de ju va lindriga), värkar så klarar jag nog inte av en förlossning. Tog en varm dusch och det var hur skönt som helst, lätta lite, sen värktablett och en liten tupplur till. Men jaa, öppningsskedet (det första) kan ju ta hur länge som helst så tror inte jag föder idag. Men hunden fick fara till hotell iaf. Bäst så. Ska pussla med Lee idag och köra mamma till fältet. Och springa på toaletten.

Babyn bökar alltid nu och då, annars sku jag ha freaka out för länge sen.

Hmm 2

Kan jag sova? Nej!

Tog en värktablett och hoppade i säng. Försökte i en halv timme och hade under tiden rätt så kraftiga sammandragningar, gjorde nästan ont ont i ryggen, typ var 10:e minut. Låg bara och tänkte att är det här bara "vanliga" sammandragningar jag haft massor av, eller är det nåt mer? Tror att det är lite mer, men jaa... vet ej. Resultatet är att jag inte kan sova. Och jag har inget annat att göra 02.41 än att blogga. Och kan ju vara roligt att läsa om mina troligtvis inbillningssymptom senare. Jag vill före klockan 7 på moron veta om dethär är på riktigt eller inte, för om det är får hunden fara till hundhotell. Kan ju tillägga att det nästan sista jag sa före jag gick och sova klockan 10 var att nu kan den vänta tills Mickes jobbturer (han har idag onsdag och fredag) är gjorda och hunden farit hem. Sku vara så typiskt. Men troligtvis är allt bara inbillning.

Hmmm

Vakna just för min nattliga wc-gång, torkade, pappret var lite blodigt (har ju inte hänt på en stund!). Läste nånstans att man ska ringa å fråga till förlossningen, gjorde det. I mitt sömnaktiga tillstånd tolka jag att hon sa att ja ska vänta å se. Så de vad ja nu gör. Läser på internet om vad det kan vara. Ska snart försöka sova igen. Men, men.. Nu sku den ju vänta och först komma ut nästa måndag. Är inte beredd att föda snart. Men våg blir det iaf. Nu börjar vågens tidsperiod.

tisdag, september 22

No change i v. 39+2

Jaa. Allt är som det ska när jag var till rådgivningen. Babyn är lite slö på att röra på sig på dagen men på kvällen tar den igen allt, så det borde vara helt ok. Jag har lagt på mera vikt, inget shockerande med det eftersom jag är uttråkad och bara äter. Dessutom är jag jättehungrig hela tiden och känner mig sällan mätt. Totalt har jag nu lyckats gå upp 11 kg. Ja, men 5 kommer ju ut genast så det borde vara ok. Men nu är det bara 5 dagar till den beräknade dagen. Känns jättekonstigt. Kan absolut inte förstå att vi snart kommer att ha en baby och har absolut ingen aning om vad som väntar före det. Men det är bara bra, annars sku ja säkert backa ut.

Inget har hänt så hunden kommer imoron, det betyder att ungen först får komma efter det. Ett trevligt tillägg är ju att hunden har nån form av diarre. Stackarn.

Pussla


Igår kom Lee på besök och vi var ut och gå, spela skibbo och började pussla. Jaa. Att pussla tar på nerverna, speciellt när man efter att ha sökt igenom alla bitar åtminstone 3 gånger inte hittar den ena hörnbiten och när den ena kanten är en himmel och helt samma färg. Blä för himmlen.

Kan ju poängtera att jag har väldigt lite intresse för mitt utseende, vilket märks. De flesta kläder är lite tighta, och har lyckats få hål mellan benen på både mina svarta mammabyxor och mina leggings och de flesta skjortorna är för korta, så har inte så mycket att ha på mig mera... Håret ska jag också göra nåt åt efter att ungen kommit ut, det är så otroligt tjockt just nu, har alltid haft tjockt, tjockt hår, men nu tappar jag nästan inga hår så nu är det helt megatjockt. Ska bli intressant att se hur det är efteråt.

Mina planer för idag är att fortsätta pussla, gå i duchen (räknas som en aktivitet nuförtiden) och på ett rådgivningsbesök på eftermiddagen. Imorgon far mamma till New York och om inget nu händer inom de närmaste 12 timmarna så kommer Jigi hunden hit till oss, och det betyder att det inte är önskvärt att jag föder före efter den 28:e. Men det är okej, så länge det är i september... Tror att det kommer att ske den 29:e, så exakt 1 vecka dit. Det klarar jag av, men bara om babyn bökar massor så att jag vet att allt är bra.

måndag, september 21

Fina fester

Igår när jag satt och fundera på saker att göra för denna vecka kom jag på att vår bröllopshemsida kanske försvinner i något skede, så nu har jag copy pastat den i word och ska spara den nånstans var den inte försvinner.

Vi hade nog så härligt bröllop. Kan bara inte komma över det. Dopet vi ska ha, troligtvis i november, kommer nog inte att bli något magnifikt. Är väldigt trött på att ordna fester, sku bara villa ge namn åt ungen och skicka in pappren till magistratet och där var det! Men nej, min man, barnets far, vill att barnet ska höra till kyrkan och alltså ordan dop. Ja sku ju kunna köra över honom för om föräldrarna inte kan komma överens är det mamman som bestämmer, men det sku ju inte vara snällt... Så dop blir det väl. Och med min stora närmaste släkt och våra närmaste vänner blir det väl inget litet heller. Ja, men först måst nu ungen komma ut. Nu! Snälla!

söndag, september 20

Ingen 20.09 baby

Jaa.. det sket sig. Igen. Ingen baby blir det nog idag heller. Så nu är det bara att vara tålamodig lite till, max 3 veckor.

Och nästa fredag är ju en trevlig dag, jag fyller nämligen 24 då. Så. Nu ska jag planera min födelsedag och sluta tänka på att jag vill att förlossningen börjar snart/nu.

lördag, september 19

Trevlig kväll igår

Igår efter en psykyskt uttråkande dag var det helt härligt att fara till Jari och Dannu och bara vara och socialisera sig lite. De bjöd på hamburgare med sallad och shokomousse, som båda var helt jättegoda, och så hade vi trevlig sällskap av hunden Affe. Så kiva! Troligtvis sista gången på en lång stund som vi hängde med dem på bara tumanhand och inte tremanhand.


Dagens planer är lite roligare än gårdagens. Vi får Jigi på besök för en natt, vi får bilen till vårt förfogande för en natt och alla welhos kabelkanaler ses gratis detta veckoslut. Så det blir promenader, jumbobesök, matbutiksbesök och soffsittande! Och Micke ska och festa med sina kompisar på kvällen, men han får inte bli för full, för har ju mitt hopp om att få en unge den 20.09 (alltså imoron)... Och en full man, eller bakfull, är nåt jag inte vill ha med mig.

fredag, september 18

Inget intressant här

Jaa, här händer då inget intressant. Hade lite mensvärksliknande smärtor i ryggen igår och tänkte att det sku kunna vara ett tecken på att något snart sku börja hända. Idag är allting finemang så det var det nog inte. Blä. Ser tecken i allt som sagt!

Fortsätter med mitt promenera, vila och äta shoko. Har just bakat mera shokomuffins...

torsdag, september 17

Va sku va värre än det?

Igår var jag, Micke och en Mickes kompis på Rax och äta pizzalunch (jaa, min diet har inte varit särskilt hälsosam på sista tiden...) och vi satt och tala om något som troligtvis hade med uppfostran, hushållsarbete eller dataspelande att göra och det var troligtvis nåt som jag inte tyckte att var passande (har absolut inget minne av vad det var, men det är inte heller poängen nu).

Då sa Mickes kompis att "det kan ju leda till skilsmässa, eller nåt ännu värre". Så kom det så spontant och seriöst från Mickes mun: "Vad sku va värre än det?!"

Min härliga man tycker med andra ord att det värsta som sku kunna ske är en skilsmässa. Det var så sött!

10 dagar

Ja nu är det exakt 10 dagar till den beräknade dagen. Spännande tider! Blir av minsta lilla tecken uppspelt och hoppas på att nåt snart ska hända, men ännu ser det dåligt ut...
Tänker spendera dagarna genom att gå en massa promenader, vila och sova samt äta shoko. Det är vad jag gjort idag med.

onsdag, september 16

Klickat hem

Eftersom suomen unelmien poikamies var väldigt lame och fejk och ytligt ("Oh! Dina ögon är så vackra") beställde jag kläder från H&M istället. Detta allt kommer i ett paket vecka 40/41, då jag i graviditeten också är i v 40/41, alltså hoppeligen med en liten i famnen:










Vill köpa kläder

Det som jag nu först på senaste tiden börjat sakna är nya kläder. Har inte på evigheter köpt kläder åt mig själv och före babyn kommer ut är det ingen ide att göra det eftersom storleken ändrar rätt radikalt efter att att babyn fötts. Hoppas på att snabbt återhämta mig och återgå till normal klädstorlek.

Hitta en kiva rock i Gina Tricot idag, men vet ju inte hur den ser ut utan mage... Och sen hitta jag massa grejs i H&M katalogen som kom idag. Tänkte att jag sku kunna beställa nåt nu, för det tar ändå minst en vecka för det att komma, och sen är det två veckors bytesrätt och då borde ju nog babyn ha kommit. Men nu måst jag ju ta i beaktande att skjortorna passar för amning, för vill inte visa min mage åt hela världen.

Under graviditeten har jag skaffat totalt 4 graviditetsplagg: ett par svarta byxor som jag hade när jag jobba, ett par ljusa jeans, en kjol och ett par svarta leggings, allt från H&M. Har med andra ord använt samma kläder under en lång tid. Tråkigt!

Rådgivningsbesök v. 38+3

Ja, nu har jag hoppeligen (önsketänkande!) varit på sista rådgivningsbesöket före babyn kommer. Sannolikheten är liten eftersom jag har insatt rådgivningsbesök nästa tisdag. Men jag hoppas... inga tecken dock på att något snart sku hända, men vet ju inte ens vad tecknen är, så.

Ja, allt var bra med mig och babyn! Babyn sov igen fast hon klämde och kände och hörde på hjärta (mellan 140-150 slag), han (hon) är en sån kvällsbaby. Mellan 8-10 på kvällen bökar han så otroligt massor, det är som bergochdalbana i magen i 2 timmar, resten av tiden är han rätt stilla och gör mig orolig. Fick också förklaring på de knaxande ljuden som kommer från magen under hans böktider, det är troligtvis lederna. Denna vecka hade jag gått upp 250 gram, så det var bra, totalt har det ren kommit 10,5 kg till på mig, så nu får han snart lov att komma ut så att det inte kommer mera.

Jag idag. Fotot är på (med?) flit fel väg eftersom min mage och jag ser dubbelt mycket större ut om jag svänger på fotot... Och min fotograf hade farit iväg till skolan.

tisdag, september 15

Ikea igen

Tar nu dagarna som de kommer och gör inte planer för alltför långt fram, man vet ju aldrig när något händer... Så idag blev det ett trevligt Ikea besök, och senare ikväll ska jag och äta med några kompisar, imorgon är det rådgivning och babygrupp och efter det är det igen tomt i kalendern. Dagarna går så mycket snabbare när man har program.

Solig och fin dag

Lee testar soffor

Svart billy hylla åt Lee

Jaa, ett sånt fynd!

Funderar hur billy hyllan ska rymmas in, men det gick slutligen bra efter att vi fick hjälp av en man som visste hur man får ned bänkarna i bilen...

Jag köpte endast: daim, älgpasta, fönstertvättsredskap (så att jag ska kunna tvätta fönster), lampor och påsslutare.

Får höra hemma

Ett uttryck som ibland kan komma från mäns mun är väldigt uuuhh, blää, obehagligt, otrevlig.. Och det är när män, i dethär fallet sambon eller äkta män, svarar på frågor genom att ge ett svar och tillägger sedan att "annars får jag höra hemma". Som om man inte kan svara ärligt på frågan för annars får man skit hemma... Så lame! Jag förstår att det oftast är menat som ett skämt, eller antar det iaf, men det är inget skojigt skämt, mest nolot för de som tvingas lyssna till det.

Orsaken att jag skrev dethär nu, var att idagens hbl har de intervjuat någon cykelplanerare i Helsingfors och han svarar precis såhär på frågan om favoritmaten:"hemlagat, annars får jag höra hemma. Uuuhh. Äcklit!

måndag, september 14

Fixat

Jaa, nu är ugnen städad. Och har en massa saker på listan ännu ogjort, tex reda upp mailen, bygga pussel, läsa graviditetsyoga bok, tvätta fönster.

Nu och äta lunchpizza.

Inget 14.09

Jaa, det ser nog inte ut som om min önskan om en unge idag sku gå i uppfyllelse. Vilket ju egentligen inte är så förvånande, är nu i v. 38+1 och ungarna kommer oftast vecka 39 eller 40, och för förstföderskor går det oftast över det beräknade datumet. Eftersom jag bara inte kan vänta utan att ha något att vänta på tänker jag ställa in mig på att han kommer ut 20.09.2009 (liksom 2009, det sku bara vara ett toppen datum! har ju dessutom 9 stenar i min ring för att vi gifte oss 09, så då sku det vara toppen med ett 2009 barn). Nästa sönda med andra ord, 6 dar från nu, är då i v. 39+0. Om det på något mystiskt vis inte heller sku fungera ska jag ställa in mig på den 29:e. Och om inget då ännu hänt kommer jag att gå under. Mina dagar framöver kommer att gå endast i väntandes tecken. Vet heller inte riktigt vad jag väntar på att ska hända. Kommer säkert att bli paranoid och se tecken i allt.

lördag, september 12

Höstpromenad




Vi båda är så bra att se smarta ut på foton

Var på höstig kvällspromenad med Micke i lantliga Malmgård. Så otroligt lugnt och harmoniskt efter dagens regnskur, man känner riktigt i luften hur det blivit kallare.

Förutom promenaden har jag varit på loppiset Valtteri idag, för cirka 18 euro fick jag 9 babyplagg, varav 4 stycken varma såna, 1 påse för tygblöjor, 5 tygtrasor, 3 tidningar och en nästan oanvänd bröstpump (om det nu sku behövas). Det tycker jag var bra!


Från och med imoron, när jag går in i vecka 39 (38+0), kan babyn komma vilken dag som helst i 4 veckor framåt. Väntar!

fredag, september 11

Jag ekonomie kandidat

Nu är det helt på riktigt. Jag har helt formellt fått mitt betyg över ekonomie kandidatexamen. Inte något speciellt med det, men nu är jag iaf något!

Både doktorer, magistrar och kandidater fick betyg och så fick alla en ros och så skåla de med skumvin och jag med äppelsaft. For efter betyget på det officiella viset eftersom jag inte orka meddela att jag inte kommer, och annars sku jag först få det nästa vecka och då vill jag att vår baby ska komma.

Jag fira min examen genom att gå till McDonald's och äta en mc nugget meal.

torsdag, september 10

En dag som mammaledig 2


Min ork för att laga lunch var icke existerande. Det fick bli bröd med yoghurt, solrosfrön, mandlar och flingor.

- 14.30 träffa jag Micke i centrum. Vi gick till Sokos och shoppa födelsedagspresent åt min 10 åriga brorsson, lite grejer åt min guddotter och ett par sparkbyxor åt vår baby. Sen gjorde vi också ett besök till Nordea.

The sparkbyxor. Vi har en likadan mössa.


-15.30 träffa vi Mickes bestman Pedu, hans sambo Tanja och deras 2 veckor gamla baby på Cafe Ursula. Åt sallad och satt bara och "jutta".

-18.30 Kom hem och gick via butiken. Nu finns det mjölk för mitt morgonmål imoron.


-20.00 Laga en äppelpannkaka med recept från Vartti. Blev helt ok.



-20.30 Micke laga sallad och jag åt den och vi titta på ett avsnitt av CSI New York

-Resten av kvällen spenderas här i soffan. Först med Mentalist. Går och sova cirka halv 11.

Det var min dag. Hur har din dag varit?