måndag, mars 31

Stor viking sko besvikelse

Nu ska vi tala barnskor, bara för att jag är milt upprörd.

På hösten köpte jag nya viking goretex skor åt Sander för att de förra han hade var inte goretex och de blev hela tiden våta. Det blev ju snabbt ganska kallt och så var det ju regnigt också i nåt skede så de var troligen i bruk 2 månader och ren då börja tarrorna ge upp. Jag putsa dem och satt bort dem. Och nu på våren när jag tog fram dem igen så har tarrorna konstant kommit upp och jag märkte just att de inte ens hålls fast mera, de tar inte ens emot. Hitta också ett gammalt par som är helt sönderslitet och där har tarrorna inget fel utan de håller fast, medan dehär tarrorna har blivit helt lösa där på mjuka sidan. Jag kontakta Viking. Inget hände. Förde dem till butiken där de tyckte att de får fara tillbaka. Men sen ringde dem idag och viking och butikschefen tyckte att det hade gått för lång tid sen köpet, så alltså Viking tarrorna borde inte ens hålla mer än några månader. Uruselt! För 70 euros skor. Så det var nog tack och hej Viking! Och jag har köpt alla barnens skor av det märke. Så nu till frågan. Finns det någo skor som har tarror som håller? Och tarra heter väl egentligen kardborreband eller nåt ditåt men ja. Viking är totalt out nu.

7 kommentarer:

Michaela sa...

Nu kan jag inte riktigt uttala mig om just det, men här i Sverige så har iaf Ecco väldigt bra service när det gäller just kardborrebanden. Så länge du har kvitto kvar! En väninna har fått nya stövlart två (!!) gånger i rad pga det.

Anonym sa...


Hör av dej till " kuluttaja asiamies", du bör få dem bytta, dom ska hålla längre, och inga kvitton behövs för de!!

Anonym sa...

Kavat håller inte heller. Delar också din upplevelse med Vikings tarror :(

Anonym sa...

Kavat håller inte heller. Delar också din upplevelse med Vikings tarror :(

Michaela sa...

Tack för kommentarer. Jag läste på kuluttaja sidorna att man kan förvänta sig att skor ska hålla i 6 månader och nu är det just på gränsen till det men eftersom jag vet att de varit bortsatta i 4 månader så borde de faktiskt funka ännu. Så jag ska nog ta det vidare. För 70 euros skor borde klara det bättre. I framtiden ska jag spara sko kvitton och klaga genast när jag märker att det är nåt problem.
Nu köpte vi lassie skor för hälften av priset och de ha bara ett kardborreband och är av sig själv rätt tighta så de borde hålla fast tarran ger efter.

hanna sa...

Dålig kundservice! Vi har också ett par Viking skor med samma problem. Men i affären där jag jobbar behöver man ingen kvitans om man vill göra en reklamation av kläder som har något fel. Förra veckan hade vi en kund som hämta tillbaka ett par skor där dragkedjan gått sönder och hon fick ett par nya fast skorna var köpta förra hösten. Och nu är det frågan om ett par som har kostat hälften av Viking skornas pris. Ge int upp, klaga bara vidare, du har rätt att få nya skor eller de gamla fixade!

Michaela sa...

Det tycker jag med. Och jag läste också att kvitto behöver jag inte (för vem sparar nu det med skor!) Dessutom finns det säkert om man söker i min plussa historia. Men ja. Vidare ska detta.