torsdag, april 3

Babysnack

En magbild från idag. Vecka 25+6.
Emmaljunga city cross med baby liggdel

Sittdelen

Idag hämta jag vår nya vagn och det börja kännas yttepytte verkligt att om lite på 3 månader så har vi kanske en liten baby här. Förr har den tanken inte alls känts verklig, mera bara som ett fakta. Väntar så på att få sätta babyn i vagnen och skurra fram och tillbaka och titta på sovande baby, som då hoppeligen sover ens lite. Med Arthur och Sander hade vi en mjuk vagnkass och det var då ett måste eftersom vi bodde i Helsingfors och hisshus. Nu sku det också säkert i nåt skede kunna vara bra att få med in babyn, men jag gillar när babyvagnar är riktiga babyvagnar, att det är som en säng, så jag ville denhär gången ha en skild sängdel till vagnen. Dessutom har jag tänkt att detta barn sover mera utomhus nu när vi bor på marken och då vill jag ha en ordentlig sängdel. Kanske den bara är i bruk nån månad men sen ska jag sälja den genast. Och det är inget jag ens kommer att fundera över för detta är sista babyn hos oss.

Och så la jag ut en magbild. Med rocken på är det svårt att tro att jag ens är gravid men med vanliga kläder börjar det nog nu märkas. Jag mår bra men jag börjar känna av foglossning speciellt här en dag när jag försökte länka. Och 1-2 gånger har jag haft halsbränna men överlag funkar allt utmärkt.

Doula har jag fixat. Kläder har vi av. Bilstol måste köpas men den måste vara smal eftersom jag vill att det ens i ena bilen ska rymmas 3 stolar på baksätet. Har tänkt isofix bältesstol, Sanders bakåtvända stol i mitten och sen en bältesfastsatt babystol på ändan. Sen ska det vara en som kan sättas fast till vår babyjogger resevagn med adaptrar för jag tycker det är så tungt att släpa på dendär bilstolen allestans. Sen sku jag villa ha ett stokke newborn set till Arthurs stockestol (och han sku få en juniorstol) och sen behöver vi ett babyalarm eftersom denhär babyn ska få sova ute. Sen behöver vi i nåt skede också ett babygym men det är ingen panik. Allt annat har vi här eller utlånat. Så ja, nu har jag ändå nån koll på dethär med babysakerna. Ja en vagga sku jag också villa ha, eller nån sorts babysängsgunga.

1 kommentar:

Dagny Björklöf sa...

Tack för magbild Michaela :-) nu kanske jag snart på riktit börjar komma ihåg att du e gravid, glömmer det med jämna mellanrum.. och ja, hjälp så tiden går fort.. snart har ni 3 barn!