onsdag, april 2

Hemma onsdag

Det bästa med att vara arbetslös och ändå ha barnen på dagis några dagar är att de dagar man har med barnen är så mycket roligare och orken och tålamodet är så mycket bättre. Jag konstatera nyligen att jag som människa är mycket mera introvert än vad jag tänkt och för att funka så behöver jag kunna fokusera på saker och ha tid för att tänka och när jag är med barnen ger jag dem så mycket och får inte vad jag behöver i tänkatid. Och sen när Micke är hemma så får han fixa barnen så att jag kan fixa tankesaker som matlistor och inköp, banksaker, kelapapper, bostadssaker,jobbsökning. Men nu så funkar det så bra för vår familj för Micke kan också få den vila han behöver (som igår när han egentligen sku vara hemma halv 12 men var hemma 3 för att det blev situation på jobbe) för jag behöver inte tänkatid eller göratid eller butikstid när jag nu får allt fixat när barnen är på dagis. Jag reflekterar massor över dethär eftersom jag aldrig trodde jag sku vara denhär föräldern som väljer såhär, men just nu så tror jag definitivt att det är bäst för vår familj.

Men denhär dagen. Lugnt och trevligt med morgonmålshungriga barn (inte så vanligt). Sen blev Arthur lite vinksin vonks som han sa med egna ord på grund av att han vägra ha på sig vinterhalaren. Det var -3 så jag sa att han måste ha den (igår gav jag efter och han hade vårkläder och hade haft kallt på dagis) men han vägra. Han tjafsa i 20 minuter om dendär jävla halaren som han inte ville ha på sig. Han vill bara ha rock och byxor. Nå han satt till slut på den när jag hota lämna honom hemma men glad var han inte. Inte sku han försöka cykla med nya cykeln heller men sen när vi kom till loppiset blev det bra och på hemvägen gick cyklandet ren mycket smidigare. Jag har sist varit på loppis för halvt år sen och det funka så fint med barnen idag och var riktigt roligt. Sander hitta en påse med bilar och var salig över den och åt Arthur hitta vi en oöppnad Lego chima Eris figur som hoppar för 6 euro när samma oöppnade paket var 14 euro i citymarket. Så glada och nöjda och samarbetsvilliga barn jag hade efter det! Sen hitta jag nåt jag tänkt som skötväska för 1 euro, 4 fina svenskspråkiga böcker, ett 40 bitars pussel, tröjor i storlek 116/122 åt Arthur. Och sen det viktigaste förstås, en ljusgrön vinterrock med vita blommor åt Arthur för 3 euro. Nu behöver jag inte mera strida kalla morgnar om halaren utan han kan ha den på istället. Kan inte förstå att ungar ska vara så envisa med vad de ska ha på sig. Fast å andra sidan är jag nog lite stolt över att han har en egen vilja och att han vet vad han gillar....

På eftermiddagen spendera vi 2 timmar i parken medan jag bara babbla med parkmammor och efter middagen var vi ännu till Citymarket efter vårskor åt Sander (fast ska nog ännu föra viking-sko saken framåt, läste att skor och kläder borde hålla i 6 månader och fast det är 7 månader sen köpet så kan man ju inte räkna med att man går med höstskor också på vintern). Nattsagan hamna vi skippa för barnen lekte bara med de nya bilarna och Eris. Riktigt, riktigt lyckad dag!!!

Inga kommentarer: