fredag, april 11

HopLop och bilstolar

Vilken super dag!

Igår blev jag och Micke vänner igen (helt ofattbart att vi snart varit 9 år tillsammans, varav 5 år gifta och vi beter oss som omogna tonåringar) och idag var hela familjen ledig så jag tänkte att vi sku kunna göra nåt roligt. Sander har pratat bollhav länge och Arthur har velat på kryssning och Stockholm så jag tänkte HopLop Esbo. Så de fick välja: HopLop eller simhall. Deras val var inte svårt. Så vi spendera 3½ timmar i HopLop (nog med matpaus på Hesburger). Alla var glada hela tiden och jag drog i nåt skede graviditetskortet och gick och läsa KodinKuvalehti medan Micke kolla över barnen. Och nu börjar också Sander vara så stor att man inte hela tiden behöver ha koll över honom, men han blir nog själv ännu orolig om han inte snabbt hittar nån bekant i närheten. Och att dra graviditetskortet var nog inte helt befogat, tyckte själv det var jobbigare ifjol sommar då jag sprang i tunnlarna med kjol.

Och sen hälsa vi på mammas jobb och åt munkar, körde hem och kolla in ett hus som vi ska se på måndag och sen damsuga vi min bil och jag tog äntligen tag i saken för att kolla hur jag får bilstolar dit. Och det visa sig att jag får på min bakrad, just och just och inte helt idealt med bälteslägena, men in och säkert, 2 stycken bakåtvända stolar och en bältesstol. Alltså precis vad jag kan tänkas behöva om sådär 9 månader när babyn börjar vara ett halvt år. Och då betyder det att jag också får in en babystol, en bakåtvänd och en bältesstol. Och att vi kan åka till ställen med endast en bil. Yihuu. Det var dagens bästa nyhet. Nu ska jag bara köpa en Britax Adventure bältesstol åt Arthur för jag vill inte ha en tung isofix stol när isofix fästet inte kan användas.

Och imorgon får jag två lånebarn över natten helt för mig själv. Ser så fram emot det. Micke har spelkväll och är borta hela tiden och jag ska hänga med Emil, Linnéa, Arthur och Sander. Tänker cykelutfärd till Liessaari och filmkväll och att alla är snälla och glada hela tiden. Får se hur det går. Sen har vi visning på söndag 15.20 och jag har sådär 1 timme att fixa huset i toppen skick.

Inga kommentarer: