torsdag, oktober 29

Bättre idag

Tack för alla helt härliga kommentarer, känns helt jätteskönt att få uppmuntrande ord!

Idag känns saker redan mycket bättre, som tur. Har druckit massa vatten, ätit ordentligt och det viktigaste och nya: vilat! Arthur fick sova med och på Micke igår kväll i två pass (2 gånger 2,5 h) och jag fick vila och sova. Och under den tiden hann brösten bli fulla och jag kunde erbjuda ungen så mycket mat att det kom ut övre vägen och inga problem fast vi inte använde bröstgummi. Tror probleme har varit att vi gjort något varje dag och inte bara varit hemma och tagit det lugnt, så idag är det lugn hemmadag som gäller, inga turer till centrum eller träffar med människor. Sen har han också problem att somna och sova ensam och jag tror att jag ger bröstet alltför lätt när han egentligen bara är dötrött (men man får honom lugn och tyst genast han får bröstet i munnen) och då hinner det aldrig bli fullt (fast där nu alltid finns nåt om jag fattat saken rätt).

Just nu lura jag honom: klädde på utekläderna, satt tutten i mun, vagga honom tills han sov och satt honom i vagnpåsen. Och nu sover han på köksbordet med radion på. Det att lägga vantar och mössa på är som tecken att vi är påväg ut och i vagnen sover han alltid. Och om han vaknar kan jag alltid gå ut med honom... Att sova ensam på natten kommer inte på fråga, bäst sover han fast i mig och om han inte är det bökar han sig fram så att han är fast i mig. Jag är varje gång jag vaknar tacksam till att han är i liv för jag sover så djupt att jag inte ens märker när Micke kommer och sova, men genast när ungen viftar är jag vaken.

Som svar till Lee: Bröstgummit (amningsnapp i sverige) är ett gummi man sätter över bröstvårtan, ser ut som ovan och den har små hål på ändan. Det mest negativa med det är typ att det är tyngre från ungen att suga genom det och suger på så vis längre men det tömmer inte lika effektivt bröstet och det kan sen igen ge mindre mjölk fast han/hon vill ha mera...

Inga kommentarer: