onsdag, oktober 28

Funkar inte

Har för tillället lite hopplös fiilis. Det gäller amningen igen. Jag vill så gärna amma, så gärna, men jag vill också ha en nöjd son. Om man bjuder bröstet naturellt suger han ena tills han får utbrott och bara skriker (vet inte om det är tomt då eller vad probleme e) sen får han andra och är nöjd ca halv timme efter det. Sen vill han ha mera men det kommer inte något mycket och han bara skriker åt brösten och slår på dem och vägrar suga på dem. Med bröstgummi funkar det lite bättre men det finns så mycketnegativt med dem.

Idag när ungen bara gallskrek och inget av brösten dög fick han flaska och på halv timme slank 60ml ner. Så nu är jag fundersam på att räcker mjölken till för matvraket. Känns så hemskt! Vet att han får tillräckligt med mat (mtp blöjor och så), men tror han vill ha ännu mera...

Fick håret klippt idag, det var skönt. Vi ska på 50 årsfest på lördag och jag har hittat en tight megakort klänning

4 kommentarer:

Eva [Bland rosa och blåa tuttar] sa...

Äter du och dricker tillräckligt? Det är sååå stor skillnad i mjölkproduktion beroende på om man äter ordentligt eller slarvar. Veckan jag var hemma med båda barnen ensam märkte jag att möjlken sinade kraftigt för att jag varken orkade eller hann äta. Nu igen när vi varit i Vuokatti och jag ätit varm mat två gånger om dagen + frukost så ökade produktionen rejält igen.

Sen måste du våga komplettera med ersättning också ifall A inte verkar bli mätt. Du är absolut inte sämre för det! Det är bara så fruktansvärt orättvist att vissa väljer att inte vilja amma fastän de skulle ha mjölk hur mycket som helst, och sedan när det finns vissa som jättegärna vill amma så är det något annat som krånglar.

Vill bara säga all cred till dig som försöker för allt vad du är värd! Men kom ihåg dig själv emellanåt också!

Jag har också handlat klänning idag=) Till dopet på lördag.

Lee sa...

Kämpa på Michaela!! (lätt för mig att säga..) du e duktig!
Also undra egentligen vad som e dåligt med bröstgummi? O vad det e egntligen..

Katharina sa...

Jätteduktigt att kämpa på! men försök ändå att inte ta det för hårt om det nu inte skulle fungera. det verkar ju vara jättevanligt att amningen dessvärre inte fungerar för vissa, och därmed också jättevanligt att stackars nyblivna mammor får ångest och känner sig misslyckade över att det inte går, men gör inte det! Går det inte, så går det inte och då är det väl helt underbart att vi har möjlighet till ersättning i vårt samhälle..
Visst, en klen tröst kanske om man gärna vill amma, men ja..jag vet inte mer vad jag ska säga än att man kanske måste försöka samsas med tanken..

Jag vill också amma, och jag undrar om det är lika lätt att låta så peppande om ersättninge när jag själv sitter där och så gärna vill utan att det går.. Men jag försöker förbereda mig mentalt redan nu på att det kanske inte går, just så jag ska vara fgörberedd utifall att..

Nina sa...

Som Eva redan skrivit är det viktigt att du äter o. dricker. Sen får inte du stressa upp dig heller. Nåt annat du kan ha i åtanke är att han kanske försöker öka på din mjölkproduktion nu. (Han är i någon tillväxtfas o behöver mycket mat.) Då brukar det vara lite kämpigt i några dygn innan brösten hängt med i att öka. Sen helt plötsligt märker du att nu flödar det!
Min mamma brukar tipsa mammor som använder bröstgummi och vill lägga av med det att klippa av lite i taget av bröstgummit på toppen. Då hinner bebben vänja sig.
Min tjej ville alltid äta trerätters, dvs tre fulla bröst. Det var knepigt. :)

Kämpa på o räds inte att komplettera med ersättning!