torsdag, oktober 15

Babytillbehör

När jag ännu väntade Arthur (för 3 v sen alltså) försökte jag vara förutseende och införskaffa allt man kan tänkas behövas till minsta kostnad utan att köpa något onödigt. Det var i och för sig smart, men det är så mycket som jag inte tänkt på att man kan behöva, och det som vi nu behöver köper vi bara utan att kolla på priset. Finns inte ork eller tid till att söka något billigare.

Det som jag ansett vara nyttigt:

Gällande amning

På sjukhuset skickade jag Micke för att köpa bröstgummin (sätts på bröstet och ungen suger via det) eftersom det gjorde helvetes ont när ungen sög. Använder dem ännu idag eftersom det gör jätteont när ungen suger på högra bröstet (vänstra går bra utan).
Mjölkuppsamlare är nåt Micke fick köpa för 2 dagar sen. Sätter dem i bh:n och de samlar upp mjölken som rinner. Speciellt bra när man ammar från ena och det andra bara droppar.

Mjölkuppsamlare

Borde också ha skaffat mera och större amningsbh:n. Hade köpt 3st före i en storlek större än normalt, men det är nu alltför tighta så har tvingats snabbköpa 2st. Lönar sig ju att satsa på bra amnings bh:n eftersom man har dem på sig hela tiden (iaf har jag det).

En liten tutt sku ha varit bra att ha hemma, likaså tuttflaska (vilket vi faktiskt hade).

Badande

Vi köpte ett badkar, men det vi också borde skaffa är ett stöd var man kan lägga ungen och ligga i badkaret för att med andra handen tvätta honom. Nu flyter ungen bar omkring och det behövs två för att tvätta honom.

Babyvård

Ikeas tvättlappar är helt bäst. Efter varje tvätt efter blöjbytet torkar man med en sån och sannolikheten är väldigt stor att den antingen blir våt eller brun under den torkningen. Sinksalva är också nåt som är bra för röd stjärt och det är också något vi inte hade köpt. (Hur sku jag nu veta att rött är nåt dåligt?!).

Bumgenius blöjorna var lite för stora i början men nu börjar de vara bra och de är helt toppen blöjor. De som kom i moderskapsförpackningen var å andra sidan inte så roliga.

Kläder behöver man faktiskt inte mycket av. Under dessa 3 veckor sku vi bra ha klarat oss med 3 av varje, eftersom jag ändå tvättar såpass ofta. Som tur har vi köpt jättelite kläder.

Transport

Sjalen panikköpte vi och det är en grej man borde ha sett på på förhand.

Vår vagn är å andra sidan toppen. Teutonia spirit s3 med mjuk bärpåse, en trehjuling med låsbart framhjul.

Lek

Vi har nästan inga leksaker, men det som sku ha varit kul är ett babygym (matta och båge) för han tycker om att ligga och bara titta, men nu har han inte riktigt nåt att titta på.

Har jag glömt nåt!?

2 kommentarer:

Katharina sa...

Den här listan måste jag kopiera och spara tills om 3 månader..d.v.s en månad innan bebisen kommer, så jag hinner köpa det sista innan iaf om jag glömt nåt..:)

Eva [Bland rosa och blåa tuttar] sa...

Du har nog sammanfattat ganska bra. Babysitter är något som vi använder ganska mycket.