måndag, oktober 8

Göttingen












På fredagmorgon starta jag mot flygfältet klockan 6 på morgonen. På flygfältet sakna jag morgonsöta barn men det gick snabbt över när jag landat i Frankfurt och försökte tala med Micke om hur han sku fixa en vagn i skick när en köpare sku komma och titta på den och i bakgrunden hörde jag bara hur barnen bråka och gräla. Då kändes det skönt att jag inte behövde sköta den situationen utan jag kunde sitta i tåget och läsa bok. Kom till Göttingen klockan 1 och gick omkring i staden. Halv 4 träffa jag upp och Olivia och Anja på tågstationen och dit kom också Tinna och så for vi hem till Anja. Micke ringde också på eftermiddagen och konstatera att Arthur har feber och så fick jag nu lite fundera på det med.

Fredagkväll var vi hemma hos Anja och åt och drack gott och prata i ett. På lördagförmiddag gjorde vi alla en 6 km länk i vackert landskap och efter det åt vi en dunderfrukost. Sen körde vi till Törnrosa-slottet (Grimm bröderna hade väl fått iden till boken av det slottet) och drack Irish Coffee där för det ösregna ute. Sen lätta regnet och vi gick till en djurgård och såg sjukt söta pingviner. Där gick vi i 4½ km och klockan var ren 6 när vi starta hemmåt. Sen blev det middag, vin, mera prat och så for vi ut. Kvällen avslutades med en mini-döner (som var mega!) halv 5 och hemma var vi 5 (alltså 6 finsk tid!). Väckning var det 10 för vi sku på morgonmål till Anjas föräldrar och 12 hade vi tid till ett salt-spa. Där låg vi i tystnad och flöt omkring som nakna lik i en saltbassäng och låg i avkloppningsrum och lyssna på avkopplingsmusik. Det var så skönt och på riktigt så avslappnande. Sen gick vi på cafe och halv 4 hoppa jag på tåget mot Frankfurt igen och hemma var jag 12 inatt. Micke börja jobba 7 så har fått spendera hela förmiddagen med dem. Och mina batterin var laddade, jag sakna mina ungar och tänkte att nu är det skönt att komma hem. Nå förstås har nån turvist gnällt, gråtit, skrikit, slängt, kastat, trotsat, testat hela förmiddagen och jag börjar igen vara lika slut som före jag for. Men det var så värt det. Hade helt jätteroligt!

2 kommentarer:

pia sa...

Oj så skönt det låter! Alla trötta småbarnsföräldrar borde få en minitripp nu och då för att ladda batterierna!

Michaela sa...

Det var helt sjukt skönt! Men lite lugnare och lättare sku det gärna ha fått vara att komma hem. När man i 3 dagar bara kunnat sitta och inte behövt höra nåt gnäll är det sen tungt att höra extramycket gnäll och bara städa och fixa och laga mat.