måndag, mars 25

3½ år

Min förstfödde blev just 3½ och han är så härlig att vara med just nu. Kan inte komma på nåt annat småstörande med honom just nu än det att han igen, efter en megalång paus, tagit för vana att på natten krypa brevid mig i sängen. Och eftersom Sander också sover där stor del av natten blir det trångt. Men det är alltså det enda!

Han är jätte positiv och otroligt lillgammal. Han är jättesnäll och det är egentligen bara om han har kisibrott och inte går på vessan som jag blir arg på honom. Då gör han nåt dumt, får sitta på stolen en stund (det händer nog väldigt sällan och bara om han gör ont eller förstör och är utom kontroll) och varje gång slutar det i att han måste på vessan och blir sig själv igen. Han har i över ett halvt år varit väldigt skrämd för allting, han har inte sagt nåt direkt men har inte vågat gå själv på vessan och har inte vågat vara i nåt annat rum själv och varit orolig över att vara själv. Men nu har det då äntligen vänt. Han går själv på vessan när han behöver, han kan söka böcker i mörka rum och att vara i ett annat rum är inget problem.

Han pratar massor. Frågar och funderar. Kommer ihåg allt. Han älskar att rita och måla just nu. Mest bilar, ibland båtar. Att bygga duplon sysselsätter också honom länge. Han kan jättebra underhålla sig själv just nu. Läser Aku Ankka själv eller andra böcker. Saxen är han inte intresserad av just nu och inte pussel heller. Han leker snällt med Sander och han berömmer så ofta Sander för att han t.ex. kan säga nåt ord, eller kan göra nåt annat. Han är jättetålamodig med Sander och är en super storebror. Lite för snäll tycker jag ibland. Ger av sina leksaker eller annat om Sander skriker och så hämtar han bilar åt Sander, och berättar vad saker är och så. Oftast leker de båt och det går ut på att bära allt i Arthurs säng. Jag är också jätteglad att Arthur vågar säga åt mig om  jag gör nåt fel. Ibland blir jag irriterad eller arg, vilket jag tycker att är helt ok, men då får jag en arg röst och så brukar Arthur säga att "jag tycker inte om när du har dendär rösten" och det är så bra att han kan säga det. För det är ju inte trevligt med rytande människor, inte måste man väl gorma bara för att man är arg.

Vi hade också 3½ års rådgivning. 18,6 kg väger han och är nästan 107 cm lång. Längre än medeltalet men helt proportionerlig med vikt och längd. Han äter med god aptit nuförtiden och det bästa är när saker inte är blandat utan allt är skillt för sig. Korvsoppa är en stor favorit, också allt annat med korv. Nudlar, broiler är annat han älskar. Ugnslax är också mums. Majs, ärter, paprika, gurka, tomat, sallad, broccoli, morot äter han alltid. Alla frukter och bär älskar han med. Sötsaker älskar han men får inte choklad eller godis godis än. Inte heller limsa. 



Jag är så otroligt glad att jag har fått ha spendera så mycket tid med honom!

Inga kommentarer: