tisdag, mars 5

En dag i text och bilder

Jag har haft så tråkigt så tråkigt de senaste dagarna. Så idag fundera jag på sätt att pigga upp mig och konstatera att jag ska fota massor. Och det var ju lite roligt.

Morgonmål. Sander vakna först och när vi fått morgonmål lagat och Sander just börjat äta så vakna Arthur (så är det alltid!). Men sen gjorde de nåt och jag åt och sen till slut åt Arthur när han hunnit vakna lite. Havregrynsgröt med hallonsylt var de idag. Arthur är inte morgnomålsmänniska och inte heller så förtjust i gröt men för nån dag sen satt jag sylt på hans gröt och allt for ner. Ser nyttan som större än onyttan av sockret.

Sander busa medan Arthur åt och hällde ut mysli som han hittat nånstans. Och så fejkskratta han masso.

En stund efter dethär tappa jag nerverna och sa fula saker och gömde mig under täcket och Micke fick ta över. Jag har bara varit för mycket med barnen och jag orkar inte hela tiden. Micke fatta och jag hade en slapp förmiddag. Först satt jag vid datan och sökte saker och Micke lekte med barnen inne. Sen en dusch medan de laga sig i skick för att gå ut.

När de gick ut börja jag laga lunchen helt i fred. Hade köket för mig själv i 1 timme. Laga ugnslax med potatismos och en sallad med avokado, tomat, rödlök, paprika och en massa lime. På min sallad satt jag en massa koriander. Jag älskar den smak kombon. Älskar. Arthur åt bara fisk medan Sander åt bara mos.

Sanders mediciner. Han har ännu 4 dagar kvar av kuren men bar är han nog nu.

Efter lunchen for jag och köpa en ny bilstol (en isofix maxi-cosi bältesstol som ska fungera som extra stol för korta resor om vi far nånstans med t.ex. mamma för hon har nu en stol och jag orkar inte varje gång montera om våra) och till butiken. Sander sov när jag kom hem och Micke och Arthur börja titta på pippi.

Jag baka hamburgarsemlor.

Micke for på jobb och vi laga batatsoppa tills imorgon med Arthur. Vi spela också Uno. På eftermiddagen sku vi gå och skrinna men märkte att banan inte var skött. Så vi var lite i pulkabacken och sen i parken. Hemma lekte vi med duplon.
Dagens middag var hamburgare med grönsaksbiff. Arthur ville inte ha biff (fast han inte ens smakat!) så han fick grynost i istället. Men biffarna var inte goda så det var lite miss. Semlorna blev bra.

Sen blev det dags för "buuis" och efter dagens tatonka avsnitt med skrämmande ormar är Arthur orolig för ormar. Tack för det!

Sen lekte vi ännu mera med duplon före vi tog tävling i att plocka undan dem och gick i duschen. Som kvällsmål åt barnen corn flakes och i samband med det slängde Sander en tallrik helt på flit i golvet. Den ungen och hans temperament!! Han hade dessutom ingen orsak att vara arg för han sku själv få sätta sina flingor och allt var som det sku. Men nej, arg ska man bli. Sen blev jag arg och han fick sitta där utan mat en stund.           
Och nu sover båda. Och jag hoppas de ska sova gott för jag sa att Micke ska bli på jobbet och sova då han slutar 23 och börjar igen 8. Men Arthur har nu tagit för vana att på natten komma och krypa brevid mig i vår säng och inatt när jag genast satt honom tillbaka så höll vi på i 1 timme med att han sku somna och ändå kom han en halv timme senare dit igen. På morgonen när vi tala om det sa han nåt om att det var en trollkarl utanför. Och trångt är det ju för att Sander också är i vår säng, eller han kommer också dit i nåt skede. Och båda ska ju ligga fast i mig från nåndera hållet och jag jag blir helt styv sen. Fast inatt har vi hela sängen så då går det ju.

Inga kommentarer: