onsdag, mars 24

Arthur halvt år



Idag är det redan 6 månader sen det lilla livet titta ut. Fast tiden gått snabbt är jag jättenöjd med hur livet är just nu och hur Arthur är. Sku inte villa ha honom i någon annan ålder är den han är i nu. Han är ju bara för härlig.

Sömn:
Sover 3 gånger på dagen, mellan halv timme och en och en halv per gång. Somnar antingen i vagnen, sjalen, famnen eller i egen säng om ens huvud är nära. Somnar för natten 7-8 tiden och sover alltsom oftast 12 timmar, men vaknar ju nog däremellan ett antal gånger. När han sover i egen säng sover han på mage.

Mat:
Äter nu 5 måltider per dag. Allt går ner. Ammar ibland, kanske 2-3 gånger/dag, men det är nog på slutrakan. På natten äter han 2 gånger, men den andra gången är oftast på morgonnatten. Inatt drack han 2 dl ersättning halv 1. Så han äter nog för hunger och inte vana. Mitt duktiga troll. Han har börjat sitta i matstolen och det först är klottigt. Han ska ta i allt han ser, torka sig kring munnen, ta i skeden, torka klottet på kläderna, bordet, sakerna han tar i och sen är allt ännu mera klottigt. Klott. Ibland får han suga på frukter, som tex plommon, päron, banan. Alltsom oftast slutar det i hård hosta då han håller på att få det i halsen. Men litar på att barn hostar upp det och inte storknar.

Annat:
Storlek 74 i kläder. Är oftast glad. Tycker om att riva i håret. Vill ha allting som han ser. Är rätt rörlig. Kommer upp i krypställning och gungar där. Kan sparka sig framåt med huvet i marken. Far snabbt runt i cirkel. Vänder sällan på flit från mage till rygg utan kippar oftast när han tittar upp och sen slår han huvet och blir lessen. Stackarn. Är lite rädd för prassel.

3 kommentarer:

puva sa...

...och är helt supersöt och rar!!!

Pia sa...

Oj vilken söt liten Arthur!!
Dethär med att lägga maten i halsen, jag har förtått att har barnet förmågan att själv föra maten till munnen, är hans reflexer tillräckligt utväcklade för att inte storkna i bitarna. Tycker att de är super att folk ger sina barn bitar av mat att själv "äta"! Forskning har ju visat att dom barns vars föräldrar som kört med sk fingerfood, mer sällan har obehag för olika maträtter samt har generellt en positivare syn på maten!

Michaela sa...

Måste ju nog hålla med om att han är jättesöt, världens sötaste :)

Någon fingermetod kör vi nu inte riktigt och har inte ens satt mig in i det, men bra låter det ju. Tror bara att det kan vara lite klottigt, sen har man banan över hela huset... Har bara tänkt att det kan vara trevligt att han själv får äta något som inte är mos, men håller i gör jag nog ändå.

Men eftersom han nu i och för sig kan sätta mat i egen mun så borde det ju stämma och han borde inte storkna. Bra.