tisdag, mars 9

Krisig, igen.

Nu har Arthur två nätter i rad endast ätit 1 gång. Vilket aldrig förr typ hänt. Inatt var det klockan 2 och natten före det först klockan 6 (hade nog försökt före det men han ville inte ha). Så det är ju väldigt positivt. Han äter också gröt gjort på 2dl ersättning före han går och sova så helt logiskt att han inte äter så mycket på natten, gröt på 2 dl är ju en vuxen portion.

Nå, men nu har vi då ett annat problem. Han vaknar bara annars på natten och tutten&pajning räcker inte, utan jag måst stiga upp, ta honom i famnen, vagga lite och så somnar han snällt om. Sen har han också börjat sova på mage vilket säkert inte har något med saken att göra. Inatt har jag stigit upp 4 gånger med honom och natten före likaså. Idag vakna han dessutom 6 och vägra somna om. Megabläh. Försökt allt, men no.

Från och med igår har han också varit megakinkig. Han kan inte ligga på golvet som förr och se på när jag lagar mat, nej, han vill vara i famnen. Han kan inte sitta i sittern och se på när jag hänger upp tvätt, nej han ska vara i famnen. Han hade just igen börjat äta min egna mat men idag så spotta han bara ut min potatis, morot, broccoli, nöt blanding och åt sen en helt burk grönsaker med broiler. Speciellt roligt är att han börjar med detta just när jag är ensam med honom största delen av hans vakna tid (allt förutom de två timmar från 5-7 när Micke är hemma).

Nåja, nu har jag klagat lite. Allt är inte perfekt hela tiden. Men är nog ändå så tacksam över honom. Det härliga lilla livet.

2 kommentarer:

Kakkakaffe-Eva sa...

Konstigt det där att han inte somnar om utan gungning. Om man skulle förstå sig på de små liven. C vaknar varje natt vid tvåtiden och ska ha påfyllning. Fast hon äter i princip inget, tror mer att hon vaknar av vana...

Angående blöjorna. Tack för ditt svar.
Sitter på huuto nu och kollar. Finns det något särskilt jag skall tänka på? Och vilken storlek skall jag ha? S? M? Vad har Arthur? Vet inte vad Celine väger nu, men kanske 7kg?! Jag vill ju ha såna där roliga mönster - är de hemmasydda eller finns det något märke som gör roliga färger? Hehe, tänk då blöjor kan bli roliga också...:)

Michaela sa...

Ja, om man sku förstå sig på dem då sku det vara enkelt. Och om de sen sku göra samma sak en längre period sku det vara bra. Tror att Arthur är en sån unge som inte själv har någon vettig rutin. Inte en enda gång att han två gånger i rad sku ha vaknat samma tid för att äta på natten, det varierar massor. Man får leva i konstant spänning:)