onsdag, mars 31

Onsdagar

Onsdagar är alltid trevliga dagar. Då är det babycafe på svenska familjecentret. Tycker att det är så roligt att under dagtid få prata svenska med andra föräldrar och då har också Arthur något att göra. Eller så mycket gör han väl inte, tittar på andra babyn, försöker sätta allt i munnen och idag föll han ner från en mjukiskrokodil som han kramade och slog huvet hårt. Krokodilen låg ju nog på golvet, men på nåt sätt lyckades han säkert falla 20cm, stackarn. Han slår huvet hela tin, inte alls roligt!

Idag var där också två pappor som är hemma med sina babyn och jag börja sen efteråt fundera att vad ska man prata om med pappor. Ska man prata med pappor på samma vis som med mammor, om sömntider, matätande, och liknande problem. Är hemmapappor intresserade av likadana saker som hemmamammor? Eller är det annorlunda? Måste fundera vidare på det...

Arthur fick nog inget problem av nåndera vaccinet. Han sov bra från 19.15 till 7.30, vakna för att äta 100 ml klockan 2 och så amma jag halv 7. Försökte amma då 2 och hade mjölk för hade inte ammat på säkert 30 timmar. Men. Såhär gick det då: Arthur vaknar och för jag-är-hungrig-ljud. Jag sätter honom i amningsposition och han tar bröstet. Han suger, släpper efter ca 15 sekunder, jag ger bröstet igen, han suger en stund, släpper, suger, släpper och blir nervös, jag byter bröst, han suger, släpper, suger, släpper och blir nervös, byter tillbaka till första bröstet och han suger, blir megalessen för inget händer ju. Det kommer ingen mjölk. Lyfter upp ungen, klipper hål i ersättningen, häller i tuttflaskan (massor far förbi), på med korken, in i munnen och Arthur är nöjd. Nu sku han ju gärna amma om något sku hända, men troligtvis eftersom jag är trött och lite ängslig över om det går eller inte så funkar det inte bara. Skit!

Och jaa, jag sku ju sluta, men ändrar mig flera gånger per dag om den saken. Och i doctor Phil sa de igår att man borde amma upp till 1 år, då blir barnet smartare. Och tänk om Arthur blir dum sen och amningen sku ha hjälpt.

Ja, det sista var ju lite sarkastiskt, men de sa faktiskt så.

5 kommentarer:

Anonym sa...

äh, dom säger en massa på dr. phil. amma så länge du har fiilis för det, säger jag! smart folk blir det av barn som är uppvuxna på ersättning också.

puva

Michaela sa...

Det säger de ju! Är nog nästan helt 100% säker på att det inte finns något relevant samband mellan amning och smarthet, absolut 0. och om man nånstans fått ett samband beror det nog inte på amning utan helt nå annat.

Anonym sa...

och jag gillar också onsdagar!

puva.ratata.fi

Peppe sa...

Intressant det där med familjecentret, ska se om vi orkar ta oss dit nån onsdag. Annars så tror jag nog inte pappor skiljer sig så mycket från mammor. Sökert större skillnader mellan individer än kön.

Michaela sa...

Ja, ta och orka dit er! Sku vara trevligt och träffa er. Dessutom finns det framdukat morgonmål och kaffe för 2 €.

Säkert nog större skillnad mellan människor, men det är så naturligt att tala amning, matning, sömn, förlossning och liknande med kvinnor, medan det iaf för mig känns konstigt att tala om liknande saker med män.