torsdag, september 16

Blandat med bilder

Lite olika bilder från vår vardag.
De viktigaste och sötaste i mitt liv. Tittar på bilar, bussar och hundar från vårt smutsiga fönster. Och står på bordet. Och sitter. Vi lever i kaos.
Ikväll ska jag äta shoko. Har ren smygätit lite. Gick med Arthur till butiken och köpte en platta var åt mig och Micke. Arthur var inte riktigt samarbetsvillig vid godishyllan, han sku sätta alla påsar i munnen.

Arthur fick nya urfula skor på måndag. Att köpa barnskor i Helsingfors verka omöjligt om man inte vill betala över 60 euro på Stockman. Dessa var från stadium (säkert dåliga för foten på nåt sätt) och är adidas gore tex. Hade kostat 60 euro men var nu bara 20. Lyx. Och han kan gå med dem, fast det ser ut som att skorna går med pojken istället för tvärtom.

Har plockat bort tuttflaskorna. För 3 kvällar sen var det adjö med dem. Arthur har länge druckit från pipmugg på dagen och sen han var typ 11 månader har han fått riktig mörkblå mjölk, men ännu tills för 3 kvällar sen ersättning i flaska när han ligger i sängen. Men nu är det slut med det. Så nu far tuttflaskorna till förvar för nästa barn.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Michaela. Har du nån koll på hur mycket mjölk Arthur får i sig under en dag? Jag vågar inte ännu sluta med ersättning då flickan dricker en knapp deciliter mjölk från pipmugg. Så hon får ännu tuttflaska på morgon o kväll.

Michaela sa...

Nej, har inte riktigt, men han äter åtminstone 2 dl yoghurt på moron, sen dricker han till varje måltid i medeltal 50 ml mjölk och sen sätter jag mjölk i gröten och ibland i mellanmålet. Så kalcium mässigt borde han få tillräckligt. Jag och så äter han ibland en ostskiva på smörgåsen.

Men har blivit ännu nogrannare att han få mångsidigt med frukt och grönsaker för ersättnignen innehåller ju så mycket vitaminer och så.

Matt sa...

You have a daughter!! WHAT!!! I wish I could read any of this Michaela.

ciao,
Matt