torsdag, september 30

Resfeber

Lider av grym resfeber. Sku så gärna fara nånstans varmt i januari/februari, och absolut med Arthur. Thailand sku vara härligt men det är nog säkert lite för varmt för Arthur och sen är resan nog jättelång, fast man kan ju ta nattflyg. Kanarieöarna har jag något emot så dit vill jag inte fara, fast det säkert är helt trevligt där. Kap Verde var ett alternativ men dit var också lång resa och enklast med charter. Har mycket emot charter också, fast i vissa fall är det ju billigast och mest praktiskt, men det är så trångt i planen och så tråkigt.
I Egypten blir man bara sjuk så det är inte roligt, allt i Europa är för kallt då, så nu är mitt nya alternativ Dubai. Lite värme, mycket att göra, lite stränder, inte för långt flyg och inte för stor tidsskillnad. Nu är det då bara att hitta något som inte är alltför dyrt och sen hitta pengar.

4 kommentarer:

Katharina sa...

En bekant tillmig åkte till Thailand med sin 3 månaders i 2 veckor och det hade tydligen gått jättebra, värmen hade inte varit några problem och babyn hade älskat att simma, så det kan ju gå ändå? :)
Egypten var vi till i höstas och där var det nog jobbigt varmt och jag tyckte synd om de små babysar som var där..det är konstigt hur annanslags värme jag upplevde det vara i Thailand jämfört med Egypten, de är ju båda varma länder, men i Thailand var det liksom fuktigare..

Michaela sa...

Alltså jag tror nog också att Thailand går helt bra med småbarn, men största problemet är ju flygresan. En 3 månaders, 6 månaders och ännu kanske 8 månaders är ju ganska stilla, men för en 1 år 4 månaders kan det bli jobbigt att sitta i famnen så länge. För alla inblandade. Har själv varit en mängd gånger till Thailand och på eftermiddagen är det ju inte mera så hett, för man måste ju ändå hållas i skuggan under hetaste dagen. Om det sku gå nåt billigt nattflyg till nån trevlig lugn strand sku vi genast fara.

Pia sa...

Håller helt med om att värmen är totalt annorlunda i asien än annanstans i världen! Det blir inte alls lika stek-hett i thailand som i egyten tex.
Nattflyg som går direkt till semesterorten är nog att föredra tror jag också.

Michaela sa...

Men var nog en gång i Thailand i mars och då var där nog hett. Mycket varmare än typ i dec-januari, men vädret varierar nog allestans ju. Om det bara sku gå att hitta nåt billigt direkt flyg