tisdag, september 7

Nån skillnad?

Jag har inte sovit en hel, hel natt på snart 1 år. Ibland funderar jag om jag borde önska mig det till 25 års present, en hotellnatt för att sova ut. Men sen börjar jag fundera att har det faktiskt så stor skillnad om man snabbt vaknar upp några gånger på natten? Somnar ju ändå alltid om nästan genast och sover typ 8-9 timmar totalt. Kan inte bestämma mig.

7 kommentarer:

puva sa...

jo, det gör skillnad. oavbruten sömn. jag var som förvandlad första gången det hände. nu är det ett minne blott igen, men jag lever på det minnet.

Peppe sa...

oj nej! låter hemskt. försök fixa en hotellnatt. Först nu inser jag hur lyckligt lottade vi är dp Vidde sovit hela nätter sedan han var två månader.

Michaela sa...

I mina öron så låter det just nu mycket värre än vad det egentligen ha varit (tror jag iaf som inte sovit en hel, hel natt). Har på senaste tid, nästan aldrig egentligen, lidit så hemskt mycket av det. Sådär 2-3 tuttinstoppningar och lyft till vår säng går ju rätt snabbt, inga utdragna amningar eller skrik.

Men, kanske du Puva har rätt. Man märker först skillnaden när man sovit en hel natt. Men sen kanske man blir trött för att man sovit så mycket... Och jaa Peppe. Ni har nog varit väldigt lyckligt lottade med tanke på sömnen!

Johanna sa...

Jag tror nog att tröttheten smyger sig på i det långa loppet. Jag har väl kanske sovit 5-6 nätter helt ostört de senaste 2,5 åren. Även om jag också bara blir väckt korta stunder så tycker jag mig märka att jag är energilös, mitt minne, min problemlösningsförmåga och uthållighet är också nedsatt. Tur att jag var en sån turbokvinna förut så att jag nu är nere på vanlig degarnivå. ;-)
Peppe- jag kan ibland tänka att det är ju PIECE OF CAKE att ha barn ifall man får sova men alla har väl sina utmaningar. //tormenta

Peppe sa...

Jag går ibland på riktigt omkring och tänker: vad klagar alla på, det är ju svinlätt att ha barn?!

Men sedan påminner jag mej själv om att Vidde är ett mycket sömnigt och lugnt barn. Inga utmaningar so far. Men han tar väl igen dte tids nog.

puva sa...

sidu Peppe, det är på den här punkten du och jag är på totalt olika sidor i boken, jag fattar liksom inte vad du pratar om :D vaddå barn som sover? vad ÄR det?!

Michaela sa...

Aaah, det är därför mitt minne är så dåligt!

Och jaa, de största utmaningarna, iaf i vårt liv har med sömn att göra, anintgen insomnande eller mängden uppvakningar. Allt annat är ju roligt med barn (förutom klängperioder)! Så utan sömnproblem är det säkert nästintill lätt.