torsdag, september 2

Om studierna

Jag gillar Arcada och företagsekonomi programmet helt sjukt mycket. Kan inte förstå att jag inte insåg det förut. När jag blev student såg jag ner på yrkeshögskolor, jämförde dem med yrekesskolor och att söka till en sån gjorde man bara för att man inte kom in till universitet. Så fel jag hade. Önskar att nån sku ha banka vett i skallen på mig då.

Att läsa i en yrkeshögskola gör att man lär sig nåt. Man har praktik och gör uppgifter som har att göra med riktiga livet. I en handelshögskola/universitet lär man sig forska och göra analyser som ändå är bristfälliga (okej, det var lite elakt). Har börjat 3 kurser nu och alla är så jäkla vettiga. Man söker på riktigt i lagar, man ska på riktigt låtsas bilda ett företag. Grupperna är rätt små och kontakten med lärarna är bra. Sen har vi en kurs som är som introduktion till högskolestudier, den med så klok. Hade som uppgift att kolla platsannonser och vad som krävs för jobben, sådär för att själva förstå varför vi ska studera vad vi gör. Nu vet jag vad som väntas av mig, och mitt självförtroende har växt som aldrig förr. Känner att jag är på rätt ställe och att dethär är min grej.

Kan ju hända att föräldraskapet har gett mig en spark i baken och jag har insett vad jag vill och att om jag inte gör det blir det inte vettigt. Jag orkar inte forska. Det är inte min grej. Inte heller att analysera. Jag vill göra nåt mera konkret, bli bra på en specifik grej, kanske humanitär logistik, och sen när jag är toppen bra, sen kanske analysera. Så nu är min plan att bli tradenom. Kanske ha ett barn emellan. Och sen ska jag jobba, jobba, jobba. Men inte så mycket. Familjen är viktigast.

Och Arcadas matsal har en matstol. En som Arthur använt nu i 2 dagar. Han diggar också Arcada. Speciellt lamporna.

2 kommentarer:

Lee sa...

hur har du skola nästa vecka? vi måst luncha nån dag!

Michaela sa...

Nå typ alla dagar förutom fredag. Måndag är det lång dag o har matpaus säket nångång 1-tiden, i mitten av en datatimme. Sen kommer jag inte ihåg mer. Men ja. Vi har inte setts på en evighet.