onsdag, oktober 6

Galenskapen

Jag var galen idag och for till galna dagarna för att köpa åkpåse åt Arthur. Känslig för onödigt barngråt som jag är gav jag en massa störda blickar åt mammor som hade fullt vinterpåklädda små små barn som klaga ljudligt i vagnen och de bara rota runt i lådorna och uppmärksamma inte sina barn. Många smarta föräldrar hade barnen i nån bärgrej utan en massa vinterkläder på. Det var ok i min värld. Arthur var som tur med Micke i parken.

Men nu har vi en åkpåse, och en sack'n seat grej och vinterhandskar åt Arthur. Nu borde vi vara klara för en kall vinter och platser utan barnstol (för att mata Arthur utan matstol går typ inte alls).
Eisbärschen åkpåsen funka också helt bra i vår resevagn, vilket gör att vi på fredag morgon hoppeligen kan lyfta in en nattklädd Arthur i påsen och sen bara fara iväg till tåget utan att han vaknar. Sen får han passligt vakna halv 8 på båten när vi äter eckerö line morgonmål. Kommer ju helt säkert inte att gå såhär.

3 kommentarer:

Peppe sa...

michaela, du är så sträng mot andra föräldrar.

eller så är det kanske bara jag som är ointresserad och naiv. primärt bryr jag mig inte om hur andra föräldrar klär sina barn och på andra klass tror jag att alla bara gör sitt bästa.

fast Arthur verkar ha det sjukt bra!

Michaela sa...

Jag är nog ganska sträng, men sällan för att jag tycker föräldrarna är dåliga, men mera för att jag vill att alla världens barn ska ha de bra, och jag tycker föräldern ska få barnet att må bra. Så om barnet tjuter ska man tala eller trösta, inte för att man annars är dålig, men för att jag tycker barn är värda det.

Tycker så ofta synd om barn och sätter mig själv i deras situation och om jag inte gillar det som jag känner i deras situation borde nån ändra det åt mig.

Men människor resonerar ju olika, och för vissa föräldrar är mera och längre gnäll helt okej, för mig är det inte.

Och sen så har jag nog jättesvårt med detdär att alla gör sitt bästa, tyvärr. Det finns så mycket galenskap i denhär världen att det nog finns helt sjukt många som inte gör det. Sku aldrig kunna jobba som nån socialarbetare eller så. För barn är så oskyldiga och det händer så mycket grymheter åt dem.

Michaela sa...

Och ännu en tilläggskommentar. De föräldrar jag vet och det föräldrar vars bloggar jag läser tycker jag nästan alltid att är toppenföräldrar, känns som att jag vet att de är bra och bryr sig och då är jag lugn.