torsdag, oktober 21

Så man glömmer

Alltså att man glömmer hur jobbigt det kan vara med nyfödda, och fast jag har bloggen så kan jag inte ändå sätta mig in i hur tungt det var då.

Såhär skrev jag ifjol den 20e oktober, och i år den 20e oktober skrev jag om flera barn. Oj, oj. Kan nog inte föreställa mig hur tungt det kommer att vara sen.

7 kommentarer:

Sara sa...

men med andra ungen har man såååå mycket mera erfarenhet, så det går mycket lättare då. dessutom fattar man att jobbiga perioder går över lika snabbt som dom kommer.

så det går nog bra! :)

Michaela sa...

Men så tänker jag ju nu, men sen kommer jag säkert få en chock när det inte går så, så måst ren från början intala mig att det kan bli helt sjukt tungt.

Med Arthur hade ju tänkt att det sku bli lättare än vad det var...

mjau sa...

Men OJ OJ vad roligt Michaela!! Har inte tittat in här på en tid, grattis grattis till växande magen!

Jag tror nog det ska gå bra vet du. Klart att det finns fördelar och nackdelar med att ha två barn jämfört med ett och att mycket beror på hurdant barnet är, men det är väl samma oberoende hur många barn man har: att det går upp och ner, och att det är tyngre i början, och att man sedan oftast minns bara glädjestunderna efteråt. :) Och du har klarat dig fint med Arthur så det kan ju inte gå annat än fint med Arthur och ett syskon!

Och jo gud vad de är små, så små... får lite babyfeber när jag ser nyfödda, har aldrig haft babyfeber förr. Men vi ska nog vänta ett tag ännu, av olika orsaker.

Lycka till med allt, hoppas du mår riktigt bra!

Michaela sa...

Du har nog så rätt i att mycket beror på barnet. Och i det är det ju tur att Arthur sådär första tiden inte exakt kan klassas som ett lätt barn som sov hela tiden, så ifall det inte blir ett barn som bara vill bli buret och ammat så kanske det känns lättare... Får se. Blir spännande.

Och mitt tålamod växer hela tiden, så bara vi får sömn tror jag det går helt ok.

Nonnu Neuloja sa...

Jag har också tänkt på det så att jag kuvittelee att allt ska vara jätte tungt ov jobbigt. Sen om det blir en "helppo" baby så kan man ju bara njyta av det.

Själv har jag kanska negativa minnen om amningen. Ska värkligen ta itu med det denna gång och kämpa så det kommer att funka. Tror också att med andra barnet är man lugnare då allt inte är så nytt.

Eva - Kakkakaffe.com sa...

Nu ska jag också skicka iväg en lyckohälsning åt dig - har tänkt kommentera i flera inlägg redan. Jag var dock inte särskilt förvånad, utan tyckte mig läsa lite mellan raderna ;) Roligt hursomhelst! Och en vårbaby är nog det allra bästa (för även om jag inte fött unge nummer tre, så är det antagligen sämst mitt i vintern då man inte ens kan gå ut i början:( ). Ljusa sommarnätter som möjliggör blöjbyte utan lampa, varmt, amning överallt, och annars bara skönt och lätt. Blir roligt att följas åt, eftersom det trots allt blir ganska lika åldrar, igen!

Hur trött har du varit?

Michaela sa...

Nukenkaulus:
Jag hata att amma den första månaden men med tiden blev det bara trevligare och nu ser jag nästan mest fram emot det. Det är ju så lätt!

Eva: Jag är inte heller så förvånad. Har typ tusen gånger skrivit in det sådär indirekt också, kan inte hålla inne stora grejer! Och ja, vintern är kanske inte bästa tiden, men man kan ju inte heller planera barn endast med tanke på årstid, och sen går ju ändå de första månaderna snabbt och sen är det igen vår och sommar.