onsdag, juni 8

3 funderingar

- Vad gör man med babyn i förlossningssalen då kvinnan på förhand bestämt att hon inte ammar? Liksom då när babyn söker sig till bröstet? Har man ren en flaska där eller hur går det till?

- Sätter man solkräm på dagisbarn när det är ute i gassande sol? Är det isf föräldrarna som skickat med den?

- Finns det någon som inte älskar fetaost?

11 kommentarer:

Katarina sa...

de var fina funderingar, håppas du får svar, jag vill också veta

Linda A. sa...

1. Vet ej
2. Iaf på vårt dagis sätter de solkräm på barnet om föräldrarna har bett om det, men med varierande ork. Många barn får alltså leka i solen i T-tröja utan solkräm och med bara armar. För barn under två år ska föräldrarna skicka med långärmade/långbenta solskyddskläder, som nog alltid används eftersom man klär på barnen medskickade utekläder varje gång de går ut. Alla barn har för övrigt hatt på huvudet.
3. Knappast

Anonym sa...

På dagis sätter man solkräm på barnen ifall du själv packat med kräm! Så har dom iallafall gjort på de dagis mina barn gåt på!

Peppe sa...

usch, jag läste just en text om hur sjukt mycket farliga kemikalier det finns i solkräm (kanske det var Noora Shinglers Lingon och läoostift? eller Badskumt). Man blir paranoid med mindre.

Kan vara bra att kolla om det finns ekologisk sådan.

Jill sa...

Funderingar ett och två har jag ingen aning om. Men trean, jag gillar inte alls fetaost. Usch och fy. Så det finns någon :)

Michaela sa...

Kati: Ja, svar på allt förutom ettan.

Linda A: Bra att veta. Och fetaost är ju sååå gott, speciellt på sommarn.

Anonym: Det var så mycket barn idag i parken som var i poolen så blev lite och fundera

Peppe: Men vi har såndär med enbart fysikaliskt skydd, så då borde den inte sugas in i kroppen utan bara stöta bort. Då kan det ju inte vara så farligt?! Och den kan man använda från ren 6 månader.

Jill: Oj nej, hur kan du inte tycka om det? FInns det nåt annat du inte tycker om som alla tycker om?

Anonym sa...

Jag kan svara på första frågan! Man hämtar en flaska med en liten mängd ersättning/donerad bröstmjölk (beror på vad man använder på det sjukhuset). Det samma gäller om att barn av någon orsak behöver lite extra mat, inte har tillgång till sin mamma etc.

Och jag är inte sååå förtjust i fetaost, men jag äter den nog! :)

Linda A. sa...

Som tillägg till min tidigare kommentar måste alltså föräldrarna såsom Anonym alldeles riktigt påpekar packa med solkräm till egna barn ifall de väljer att använda kemikalier i stället för solskyddskläder. Dagiset har ingen egen solkräm i huset. Men OBS de glömmer att smeta på medskickad kräm.

Jill sa...

Det finns en hel del jag inte tycker om som alla andra tycker om, t.ex. sill, bastu (fast det är förstås inte mat) och så de flesta "röror" som lasagne eller frestelse. etc. Men den mat jág gillar, giller jag verkligen :)

Tanja sa...

Jag kan också svara på ettan. :) Vi fick vänta till avdelningen var Emil fick en pytteliten mängd donerat bröstmjölk.

Michaela sa...

Oj, jag visste inte att du också har blogg. Roligt!