söndag, juni 19

Sanders namn

Nu har då vår Sander ett officiellt namn:

Sander Johannes Lönnblad

LinkSander med sin famngudmor Lee

Och hur kom vi till det?

Sander:
Jag heter Alexandra och det gör typ alla i min släkt. Därför fundera vi på Alexander som andra namn, men då hade vi inget första. Micke tyckte också att det var bra som förnamn, men för mig var det för långt, det börja också på A (och ville inte ha två A barn) och blir lätt antingen Alex eller Sander (och jag vill ha namn som inte automatiskt blir smeknamn, dessutom vet jag många Alex). Men då när vi konstatera att det kan bli Sander så fastna det namnet och från typ vecka 30 har Sander varit Sander. Det är också i samma stil som Arthur: inte alltför vanligt men ändå inte megakonstigt, olika på olika språk och lika långt.

Johannes: LinkFör att inte binda oss till något system med andra namnet, ville jag ha nåt helt annat, nåt som inte leder till ett system. Jag har sen liten tyckt om namnet Johannes (men det är för långt som förnamn) och först hade Micke nåt emot det men sen när jag igen fråga så var det bra. Så sen gjorde vi bara ett snabbt beslut att det blir Johannes. Och det är ju så fint så.

3 kommentarer:

Pia sa...

Vi har ganska lika smak med namnen :) Ivar heter Ivar Johannes och babyn i magen (om det är en kille vill säga) är det en Malte Alexander ;) Både Alexander o Johannes är släktnamn. Däremot om det blir en tjej finns det inga vackra frlick-släktnamn att ta till... Hmm.

Ni verkar ha haft ett fint dop och de är nog så söta båda era pojkar :)

Michaela sa...

Det är ju jättebra att ni har åtminstone ena namnet klart. Och Ivar och Malte är ju en bra kombination. Tror du att det är en pojke?

Pia sa...

Det känns skönt att veta att om det är en pojke så är namnet klart, hur han än ser ut är han nog en Malte :) Men lite tvivlar jag att det är en pojke. Magen ser precis likadan ut nog men hela graviditeten har det känts som en tjej, mest pga att allt är så himla annorlunda och babyn har högre hjärtljud än storebror hade. Snart lär vi se, men det är ju kul att spekulera ;)