onsdag, juni 15

En kaotisk förmiddag

Dethär inlägget har jag skrivit så att jag aldrig ska kunna säga att det var så lätt med två små. Fast det är självorsakat och önskat så måste det ändå få vara jobbigt och tungt. Och fast det nu är jobbigt så sku jag nog inte ändra nåt, jag vill så gärna ha just dessa två killar och vill kunna vara hemma med dem. Nå, Micke sku ju förstås inte behöva vara på repetitionsövning och då sku nog saker vara lättare.


Väldigt piggt kvart före 7 efter miljontals amningar och också en vaken Arthur nångång på natten. 1 timme sömn sku ha suttit bra för mig.

Natten:
Sander somna i sjalen efter flaskan kvart före 8. Arthur somna kvart över 9 på Mickes dyna (saknar pappa), Sander var i sjalen under nattningen. Efter att jag hängt upp tvätt, ätit chokladpudding, snabbt kollat nätet var jag i säng före 10. Sander väckte mig och jag amma och böt skitblöja kvart över 11, 20 före 2, 4, och från 6 ända tills 20 före 7 då Arthur vakna. 5 minuter senare sku Sander upp.

Morgon:
Arthur var på uruselt humör och sku vara i famnen men ändå inte. Gråtattackerna var många. Han sku inte gå på pottan, han sku ha munkar, han åt 3 skedar flingor sen var det igen kris... osv. Som tur kommer det pikku kakkonen på morgon och han titta största delen av tiden på det. Jag koka kaffe, drack genast två koppar. Sander låg i sittern lite, spydde ner sig, fick rena kläder, ville vara i famnen blev till slut missnöjd, fick bröst och somna och sov 15 minuter i vagnkassen.
När han igen var vaken damsuga jag, satt på en diskmaskin och plocka undan. En amning igen var där.
Sander fick titta på krokodilen med jag damsuga.


Utgång:
Arthur ska inte gå på pottan, inte ha på blöjan och bara härja med mickes playstation (förbjudet). Han skriker och jag klär på en tjutande ål som ligger på golvet. Sander är samtidigt i sittern och skriker för han är trött. Tycker synd om grannarna, speciellt då Arthur skriker hela vägen ut för han vill ha bananen genast (han får den i vagnen). Sander somna i vagnkassen före vi gick ut. Halv 10 är vi ute. Köper jordgubbar på torget och alla är glada, går till parken men hinner bara vara där en stund före det ösregnar. Inne igen före 11.
Nöjd jordgubbsman. Orsaker varför han är så gnällig just nu är hunger (han är problematisk med maten nu) trötthet, ålder och situation hemma. Alltså allt som kan vara fel är det.

Lunch:
Sander vaknar vid 11 igen och vill ha bröst, ammar samtidigt jag laddar upp foton. Arthur kastar alla sina leksaker samtidigt, bara i protest. Byter skitblöja på Sander och börjar sen förbereda lunch. Arthur får makaroner med ketchup och tomat (det äter han iaf och orkar inte med hungrigt barn) själv värmer jag upp morotssoppa med feta. Sander har bestämt sig för att vara missnöjd så har honom på armen samtidigt och för att få äta får han bröst, igen. Arthur bara klottar och har ketchup allestans, Sander är trött igen så måste bära honom en stund och så sover han 5 minuter i vagnkassen. Sen hamnar han i sjalen och är nöjd.

Nattning:
Oftast går nattningen av Arthur på dagen bra. Idag gick den inte. Idag var den katastrofal. Sander var först i sjalen men fick obekvämt när jag var stilla i sängen, han fick därför bröst och somna i sängen. Arthur var inte lika samarbetsvillig. Han hade en jävla kakspade som han höll på med. Till slut tog jag bort den och då blev allt ännu värre. Fick hålla honom stilla så att han sku lugna sig och han skrek som en stucken gris, väckte Sander som också skrek. Till slut satt jag också och grät för det blev bara för mycket. Hade stridit med Arthur i nästan 1 timme ren (och han MÅSTE sova, annars blir det inte till nåt). Jag samla mig snabbt, kasta bort den jävla kakspaden som han fick tag på när Sander vakna, placera Sander igen vid bröstet och höll Arthur stilla igen och sen somna den envisa utmattade lilla killen på nån sekund. Och jag kunde igen konstatera att jag borde vara en mycket bättre mamma.

Och nu väntar jag bara på att Sander ska ta och sova igen så att jag får vila lite.

Inga kommentarer: