lördag, februari 26

Vattenfärg och lopptorg


Igår före vi var på Arthurs allra första besök hos en munhygienist så måla vi, eller han, med vattenfärg. Här ser det fridfullt ut.

Här är det definitivt mera klott, och han följde inte riktigt mina order om att först doppa penseln i vatten, sen ta färg och sen måla. Ofta skippa han ta färg skedet.
Efter 10 minuter blev det jobbigt, för då kom det ju färg på hans händer och med färg på händerna kan man inte göra nåt! Munhygienistbesöket gick ok. Hon fick se in i hans mun för han satt i min famn och gallskrek när hon våga sätta in en tandborste i hans mun. Hans förtroende för läkare, munhygienister, rådgivningstanter är väldigt lågt.

Idag på morgonen har jag varit till Valtteri lopptorget. Arthur fick en brandbil, regnkläder, tygblöja, kläder och en bok. Magbabyn fick en sorts bok man sätter fast i sängen som spjälsängsskydd, tänkte sätta den runt vaavin.

Måste väl ta och hyra en vaavi ändå, mamma förklara igår att alla barn absolut måste ha sin egna säng, det var ett måste. Försökte förklara nåt om andra kulturer och hur det var förr, men tydligen så får vi inte göra samma fel som med Arthur och inte lära detta barn sova själv. För jaa, den som har läst min blogg länge så vet ju nog att vi gjorde så mycket fel med Arthur och därför kan han inte sova själv. För den som inte läst så kan jag säga, iaf i mitt tycke, att vi från dag 1 alltid försökt att han sku sova själv, men att det snabbt visa sig helt uridiotiskt. Då sku jag ju aldrig ha fått sova. Efter det har vi också alltid försökt få honom i egen säng och somna själv, enda är att vi alltid varit snälla och inte haft honom och skrika, men vi har varit så medvetna om hur man borde göra. Men ja. Det har då inte hjälpt, för det gick inte att göra så. Önskar nästan att vi inte sku ha försökt så för vi har bara satt en massa energi på det... Nåja, men dethär tycks min mor då ha glömt.

Jag kommer ihåg, och hoppas att nästa baby sku ha lite lättare att somna, men bara han kommer levande och frisk och kry till denhär världen får han nog fast ha ännu svårare att somna. Vi klarar det.

Inga kommentarer: