tisdag, februari 22

Vinterkläderna

Dethär är den vanligaste vinterutrustningen. På bilden har han dock H&M vintervantar där tummen hålls aldrig i, oftare har han på sig ett par reima handskar och de sitter jättebra, men är inte så varma. Halaren är en Jonathan star, storlek 92, skorna reima i storlek 25, och mössorna är båda från H&M (under en svart fleece och på en helt vanlig). Vi köpte också en dyr jonathan mössa, men den blev snabbt uttänjd så att allt blåste in på öronen. Under halaren har han haft en tutta fleecehalar i storlek 86 som nu börjar bli för liten.

Idag på familjecafe börja jag fundera på nästa vinters vinterkläder och eftersom det är ett halvår dit så tänkte jag skriva ett komma ihåg inlägg.

Mössa och vantar: Kan helt bra vara H&M kvalitet. En luva och en som helst sku ha band att knyta under halsen, helst ingen tofs för den är i vägen för halarens huva. Ett par ruskovilla undervantar behöver vi och sen tex reima vantar på, ganska tunna och med bra tumme. Nåt sorts halsskydd sku också vara bra.

Skor: Nästa år kan det helt bra vara billigare kuoman eftersom stödet inte då är lika viktigt. Ett par tunna yllesockor behövs också.

Halaren: Jonathan halaren kanske går på ännu kalla höstdagar men om det behövs en nya skall den vara lättare att sätta på (dragkjedjan börjar så högt uppe att den är jobbig att få på), den kan vara en bredare modell, för denhär är rätt smal. Viktigt att den är varm och att det går lätt att röra sig i.

Underhalare: Ylle skulle vara mindre än en fleece och sku förbättre rörligheten, men fleece är bättre för huden. Gärna babymodell med dragkjed till ena foten.

Det var det. Och snart behövs vårkläder. Suck!

Inga kommentarer: