lördag, januari 16

Amningsinlägg igen

Oh, oja, dethär med amning. Det är nog lite blä. Men också förstås väldigt positivt om det funkar. Jag har länge varit av den åsikten, och är nog det ännu, att amningen funkar om man vill det. Men sen är ju frågan att hur mycket energi, svett och tårar vill man sätta på det.

Jag tror jag tänker ge upp nu. Jag orkar inte mera och det känns hemskt att veta att ens unge kanske är hungrig fast det finns helt vettig ersättning att ge. Det betyder inte att jag tänker sluta amma, utan det betyder att efter att ungen ätit från båda brösten och släppt dem några gånger och ännu inte är nöjd, då tänker jag ge ersättning, utan att tänka att amningen skiter sig helt. Kanske det blir så att det till slut bara blir ersättning, men so what, ungen får ändå mat i sig. Och jag får bara äta 500 kcal mindre samt spara in nån annanstans.

Orsaken till detta är att Arthur vakna idag 11 tiden från första vilan. Jag amma. Halv 1 var han gnällig och jag trodde det berodde på trötthet, men han picka ändå på mig som om han sökte bröstet. Gav det och han åt bra från båda. Sen var han ännu gnällig. Tänkte att jag testar med ersättning och han drack 120ml. Det betyder att på mindre än 2 timmar drack han 4 bröst och ännu fick i sig 120ml. Sen somna han hur fridfullt som helst. Brukar vara svårt att få honom att somna men det är säkert för att han är hungrig. Stackarn.

Orkar inte ens spekulera i vad orsaken är att han inte får tillräckligt av mig, men det viktigaste är ju ändå att han blir mätt och är nöjd. Det är ju hemskt att vara hungrig!

Inga kommentarer: