söndag, januari 24

Definitivt klängperiod

Idag ska jag ut och äta med några kompisar från Hanken och Micke ska vara helt ensam med Arthur när han ska nattas. Spännande, men bra kommer det att gå.

Men nu till gårdagen. Vi var på födelsedagskaffe till min lillebror och det var något Arthur inte riktigt uppskattade. Speciellt ville han inte vara i nån annans famn än mamma eller pappas och störd blev han när man inte gav full uppmärksamhet åt honom hela tiden. Efter att han flera gånger gallskriket bara för att han var i min mammas famn tog jag igen fram boken "växa och upptäcka välrden", och konstatera att nu först, när han är lite på 17 veckor stämmer nästan allting in på honom. Lite för bra. Meningar som : "gör ingen hemlighet av att han vill vara hos mamma och pappa" eller " han kan insistera på att få din odelade uppmärksamhet" eller " förväntar sig att bli road hela tiden när han är vaken" och " har svårt att komma till ro"(igår försökte jag säkert 3 gånger att få honom och sova på dagen, men helt störtomöjligt, men sen var han så utmattad att han nästan bara grät sig till sömns).

Jag är glad att jag har denhär boken, förstås kan man ju inte tro på allting men den ger mig hopp och energi att orka igenom denhär fasen.

En annan sak som stör mig lite med min mor och bror är att de är övertygade om att Arthur blir en "mamis" eftersom jag rusa efter honom när han börja gråta när han vakna upp på ett helt främmande ställe. Det tror jag inte. Jag tror att om jag nu är där för honom och reagerar på hans signaler så då kommer han att bli en självsäker individ som om det behövs vågar vända sig till sin mamma. Och när det är dags så ska jag nog lära honom och fixa saker själv, men som 4 månaders baby har han rätt att behöva sina föräldrar.

1 kommentar:

Katharina sa...

Vad skönt att det finns böcker faktiskt som ger en bra information!! Måste kännas tryggt.. Jag får nog inhandla några sådana jag också sen..:)

Och nej, knappast blir han nån mamis..det är väl ganska så normalt att en liten parvel på några månader tyr sig till sina föräldrar liksom..:)