lördag, januari 9

Vad har hänt med mitt matvrak?

Är väldigt överraskad och confused så måste ta och skriva lite blogg.

Mitt fd matvrak Arthur åt halv 8 tiden igår kväll. Det blev ersättning fast mina bröst var fulla, men han bara skrek åt dem och vi hade gäster och jag blev störd på honom (vilket jag ju inte borde, men tycker bara att han är taskig när han inte tar bröst) så han fick flaska. Försökte mata honom före han gick och sova men nope. Bara skrik. 9-tiden somna han. Vänta på att han snart sku vakna för att äta, men no. 1 vaknar han för att äta. 5,5 h utan mat. Nästa gång äter han halv 5 tiden. 3,5 h utan mat. I vanliga fall har han sen vaknat varje timme, eller åtminstone varannan. Gissa om jag var förvånad när jag vakna och såg att klockan var 7.58 och ungen inte ännu vaknat för att äta!? 3,5 h igen. Tror dessutom att samma sak hände natten före för hade så fulla bröst på moron. Vad har hänt med min unge?

Ungen var inte ens speciellt hungrig på moron. Han satt hela tiden handen in i munnen och jag gav säkert bröstet 20 gånger åt honom. Handen är ju så god. Sen försökte han också få mitt ansikte i munnen, men det funka inte riktigt, näsan fick han.

Igår under dagen åt han också med 3 timmars mellanrum, 7, 10, halv 2, halv 5 och halv 8. Endast 5 gånger, och totalt 7 under ett dygn. Är detta något permanent? Eller har han blivit mindre hungrig? Har hans magsäck växt så att det ryms mer och håller honom mätt längre? Jaa, har ingen aning men hoppas att det hålls såhär.


Arthur trivs rätt bra i gymmet nuförtiden, men en sak som gör honom irriterad är att han inte får leksakerna i munnen när han äntligen fått tag i dem, för de är ju fast. Tycker att gymmen är väldigt fräcka. Lurar barnen att ta i saker som de inte sen endå får. Jag brukar därför ta löst en leksak som han sen kan sätta i munnen och då blir han glad.

Ännu en grej om amning. Jag har konstaterat att det finns 2, max tre orsaker till att jag ännu vill amma. Och det är stora orsaker och därför stör det mig när han inte vill ha bröst, för det kan sen minska på mängden.

1. Blir dyrt med ersättning. En 2 dl burk kostar 50 cent och ungen borde väl äta åtminstone 5 såna. Blir 2,50 i dagen och åtminstone 75 euro på 1 månad. Pengar vi inte har. Pengar jag hellre gör nåt annat med.

2. Jag kan äta mycket mera när jag ammar. Det lär ska ta ca 500 kcal per dag. Jag gillar att äta.

(3. Vill inte börja värma flaskor på natten. Nu sätter jag mig bara upp, ger bröst, somnar om.)

Inga kommentarer: