måndag, januari 25

Arthur 4 månader


Som 4 månader är vår Arthur lite på 66 cm lång och väger 7350 gram. På en månad har det igen kommit 3 cm längd och nästan 800 gram vikt. Så ingen fel på växten här!
Arthur är nästan lika stor som Kalle Anka

Arthur äter för det mesta bröstmjölk men en gång om dagen, helst som sista mål för dagen, får han ersättning så att han ska var mätt när han går och sova. Sen äter han på dagen fast föda som lunch och ska från och med nu få lite på eftermiddagen också. Han har hittills smakat på potatis, batat och plommon. Bröst äter han för tillfället med 2-3 timmars mellanrum. På natten före 6 på moron äter han 3-4 gånger och efter 6 mutar jag honom med bröst så att han ska somna om, antingen 1 eller ibland 2 gånger.

Just nu sover han cirka 12 timmar på natten, från 8-9 tiden till cirka 8 på moron. På dagen sover han vanligen 4 tupplurer. En lite längre som är 1,5-2 h och 3 kortare som är mellan 30-45 minuter.

Arthur är ganska otålig och vill ha mat genast när han är hungrig, sen blir han också störd om inte saker går som han vill. I nya situationer är han lite försiktig och observerar mycket till en början.

Han har några gånger i misstag lyckats svänga sig från mage till rygg och sen har han börjat svänga sig till sidan från ryggen och kan tvinna på det sättet runt. Sen sparkar han också upp baken när han ligger på mage, och sen har han också börjat sparka bort täcket. Han skuffar också upp sig själv på händerna när han är på mage.

Han vill ha mycket uppmärksamhet och älskar att var i famnen eller när man leker, sjunger, masserar honom. Att vara naken är också jättekiva och då är han som livligast.

Han är nog så härlig vår son!

Inga kommentarer: