fredag, januari 15

Dagisgrejs

Igår hade vi sista familjeförberedelsekurs träffen och på den träffen var även Helsingfors dagvårdschef. Och sakerna som hon sade gjorde mig väldigt glad. Till exempel:

- Barnet behöver inte dagis med det sociala umgänget före han/hon är cirka 3 år. Det att barn gillar andra barn kan jämföras med att det gillar flygplan, lampan osv.

- Om man tycker att det är så tungt med flera barn under 3 år hemma och då sätter det äldre barnet på dagis, varför skaffa flera barn?

- Det att både mamma/pappa och barn gråter när barnet börjar på dagis är bra. Om båda bara lyckligt blir avlämnade kan man börja misstänka problem.

Det som gjorde mig glad var alltså att en som ansvarar för dagvården tycker såhär och faktiskt säger ut det. För enligt henne så tror många att barnet behöver de sociala kontakterna redan i ung ålder. En annan intressant sak hon sa var att det finns 4 ställen med hemdagvård i Helsingfors (på svenska). Det är lite det. Men lönen var också ussel!

2 kommentarer:

Kakkakaffe-Eva sa...

Ja ja ja! Jag gillar ju förstås det du skriver. Fast det visste ju antagligen redan;)

Visst är det bra att barn trivs på dagis men i mina öron låter det mycket fel om barnen tycker mer om att vara på dagis än hemma med mamma, pappa och syskon.

Michaela sa...

Jag kunde tänka mig att du sku gilla det :)

Men du har helt rätt, nog borde ju barnet trivas allra bäst med sin egna familj, annars är det ju lite konstigt. Sen i tonåren är det ju lite annarlunda, men som småbarn ska nog hemmet vara bäst.