tisdag, maj 4

Fortsättning på dagen


Dagen gick från slö och tråkig till hemsk och huvudvärkig.

12.35 vakna Arthur. Samtidigt börja borrande. Samtidigt hade Arthur någon nöd som jag inte förstod och han bara grät. Kände mig som en urusel mamma som inte fattar vad som är fel och som inte har någto ork med det. 1-tiden åt Arthur mellanmål, drack 130 ml mjölk och en burk äppel-aprikos. Jag låg på golvet med tv:n på och lekte med Arthur då när han ville. 10 över 2 fick jag nog. Då hade grannarna borrat typ non-stop sen Arthur vaknat. Hörde bara borr-ljud i huvet och det kan inte ha varit så mycket tystare i Arthrus huvud. Läste nere en lapp att grannarna intill oss ska göra remont i 3 veckor. Kändes hopplöst. Vart ska jag ta vägen? Står inte ut med borrande. Speciellt när de borrar in i vår vägg. Hoppas att de inte borrar hela tiden...
Gick till butiken och köpte röda linser, tala med mamma och önska att Arthur sku somna. Det gjorde han inte. Kom in. Klockan 3 fick jag honom och somna igen och jag åt fil och bröd. Det var tyst.

Tvätta babygymmet och packa bort det. Arthur hålls aldrig under det mera så det får gå i ide. Sista gången han lekte med det och då tyckte han ju att det var skoj...

3.45 vaknar han. Tar upp honom, vaggar lite, låter honom sova i min famn och han sover till 4.15 och är en lite gladare pojke. Middagsdags för miniman. Stor portion pasta med nöt och morot för honom. Börjar tillreda vår middag som idag blev squash plättar med ost. Micke tyckte de smaka vanliga plättar och åt dem med socker. Han kom förrestän hem 5, och allt blev mycket trevligare då. Arthur underhöll sig själv, Micke sjöng konstiga sånger och jag behövde inte hela tiden se efter honom. Halv 7 fick Arthur kvällsgröt med plommonsylt men åt bara halva portionen, kommer säkert att vara hungrig inatt då. Sen var det krämsmörjning och tandtvätt och sen var han så trött så det blev sovdags. 7 sov han.
Micke är nu på länk och jag ska läsa lite bloggar och sen hoppeligen få läst lite på inträdesförhör. Sen ska jag gå tidigt i säng. Får ändå vakna så många gånger inatt.

Arthur är en sofistikerad pojke som läser tidning. Sen när jag plocka ut en massa papper från hans mun och hand var han inte så sofistikerad mera, bara förbannad.

Arthur var väl lite för trött för kvällsgröten idag. Han avnjuter den alltid i sittern framför tv:n, men idag sku han bara kräla sig bort från sittern och smeta gröt allestans.

4 kommentarer:

Nukenkaulus sa...

Vi hade också grannar som remonterade i 1 månad ovanför oss. Dom rev ner väggar och borrade massor på dagarna. Sen hade dom nån som laga sähkötyöt för dom på kvällarna mellan 20-21. Erik hade just sovit några timmar och så började borrandet igen... suck.

Jag var inte hemma så mycket den månaden. Gjorde långa vaunulenkki 2 gånger om dagen och besökte alla muskari/vauvaryhmät som jag hitta :)

Michaela sa...

Låter jättejobbigt. Det borde vara olagligt att borra i hus med barn...

Jag ska fara hem till mamma en tid så hoppas de borrar allt som ska borras då.

Katharina sa...

Usch då..jag som blir irriterad bara någon borrar i 5 minuter för att det låter så högt och Astrid vaknar..:(

Vart ska du söka (läste inträdesförhör)?

Michaela sa...

Jag ska söka till företagsekonomi på Arcada och vill sen läsa logistik.