tisdag, maj 25

Sommarläsning

Mitt sommarprojekt är att läsa om uppfostran och komma fram till var jag, och sen vi, står i saken. Har idag lånat 4 böcker: 2 av Jari Sinkkonen, 1 Jesper Juul (som jag ren säkert läst 30% av, låter lovande!) och ännu en av nån.
Har inte förrän nu ens tänkt på att vår uppgift som föräldrar faktiskt innebär något mera än bara ge mat och kärlek åt ungen och se till att det får lite sömn. Det finns ju saker som gränser och en massa andra saker man sen i nåt skede kommer att stöta på. Och då är det ju bra om man vet vad man vill så att man inte är osäker. För som jag tror, och ren läste i Juuls bok, så är föräldrarnas osäkerhet inte en bra sak. Att först säga nej, och sen slutligen ge efter för barnets gnäll tror jag inte på, så då e det ju bra att veta vad man på riktigt vill säga nej åt.

Nästa vinter hoppas jag på studier i Arcada så då blir det nog mest tentlitteratur läst och sen vill vi ju i något skede ha flera barn å då hinner man ju inte läsa nåt. Ända tills nu har jag inte ens kunna tänka på tanken att försöka få flera barn (Micke tala om det 2 timmar efter Arthurs födsel!), men nu ploppar den ofta upp i huvudet. Vill ju nog att Arthur åtminstone ska vara närmare 2 år, men sen vill jag inte ändå ha alltför stor åldersskillnad. Men sånt kan man ju inte helt planera och det kan ju vara svårt att få flera barn...

Nästa onsdag har jag inträdesförhör. Har ju inte gjort något studierelaterat på länge så hoppas det går bra. Har ju nog läst artiklarna man ska, men ska ännu försöka få lite tid för att faktiskt kunna det. Om jag gör nåt gör jag det en gång ordentligt, så ska nog satsa nu. Kommer att tacka nej till platsen i Uppsala för man kunde inte skjuta upp det. Och logistik är vad jag vill satsa på nu.

Så det om läsning. Någo tips på bra uppfostringsböcker?

2 kommentarer:

Katharina sa...

Oj vad jag blev stressad nu. Hur ska man veta att man gör rätt? Tänk om man uppfostrar dem helt fel..?? Jobbigt det där..tur att det är ett litet tag (typ några månader) kvar.. Annars kan jag ju alltid bara läsa din blogg och få alla tips av dig..;)

Förresten nukenkaulus om du läser det här. Jag fick ju en inbjudan att läsa din blogg på mailen men glömde tacka ja och nu är det tydligen försent. Kan du skicka pånytt?

Michaela sa...

Jag fick också stress här en dag när jag bara sa nej hela tiden, och det kändes så tråkigt. Men efter att bläddrat i lite böcker känner jag mig nu rätt lugn, har ren börjat få en uppfattning om hur jag vill göra.

Jag tror att nukenkaulus la ner bloggen erik och jag, men bloggar nu öppet igen på: http://tutkijajaaiti.blogspot.com/