torsdag, maj 27

Tänder igen?

Arthur har nu ju ren 6 tänder som kommit igenom. Men nu dreglar han igen som en dåre, har fingret i munnen hela tiden och tuggar på det, är röd på kinderna, äter sämre, gnäller mera... Så min enda teori är tänderna. Vart de kommer har jag ingen aning om, eftersom man inte får se in i lillemans mun.

Igårkväll var jag en hemsk, hemsk mamma. Arthurs nyfunna rytm for helt till skogen och han somna 6 för han var så döslut. Nåja. Kvart före 7 vakna han och trots försök att få honom att somna om så steg vi upp halv 8. Planen att få ungen att sova 8 gick väldigt åt skogen. Halv 10 bestämmer jag att nu är det dags, var själv så slut och Micke hade spelkväll hos oss. Jag bar och sjöng och vyssja och Arthur somna, satt ner honom, han vakna, paja honom, han steg upp, bar igen, han somna, tappa tutten, vyssja mera, han somna, satt ner honom, han vakna, paja, tog upp... Till slut ville jag bara skrika åt honom att sov nu jädrans unge och skaka lite förstånd i honom. Då gjorde jag det vettigaste jag visste. Satt ner honom i sängen, gick ut och drack lite vatten. Han gallskrek ju förstås men Micke gick och ta honom och jag lugna ner mig. Sen somna han. Var hemskt, kände mig så grym. Fattar inte ännu att man kan bli så arg på nåt så oskyldigt. Det är ju inte hans fel att han inte är trött. Nu fattar jag iaf varför det står i böcker att det bästa är att sätta ner ungen och ta lite time-out.

Denhär dagen börja ju inte heller så bra när ungen vakna ren 7, och sov bara 9h. Som tur drog jag iväg oss på babycafe var jag åt massa kex å jordgubbar och allt blev bättre. Nu har Micke just satt Arthur och sova (burit på honom tills han somnar då) och jag ska söka tapas-recept för lördagens eurovisions-tapas kväll och sen läsa Jari Sinkkonens bok elämäni poikana. Jag vet massa om teosteron-nivåer och hur pojkars könsorgan utvecklas efter några sidor läsning. Men det är superintressant.

Har du någo bra tapas-recept?

2 kommentarer:

Hanna - RamSamSaa sa...

Hejsan! Jag hittade er :)
Jag tänkte i början att varför skulle jag skaka min baby??! nu förstår jag, det fins sina stunder då man bara måste gå bort för att de inte ska hända något man ångrar..

H:Hanna&Elias

Michaela sa...

Jättebra att du hitta oss för jag hitta nog inget med att googla bara hanna & elias. Visste ju inte ens på vilket språk du bloggar. Din blogg verkar jättefin!