onsdag, maj 19

Löjliga påståenden

Jag tycker att det finns några löjliga påståenden inom småbarns/spädbarnsvärlden, speciellt på nätet (forum och bloggar).

1. När mamma mår bra/är pigg/är snygg/är rik.. så mår barnet bra. Tycker att det är så dumt att allt ska måsta förklars genom att det är det bästa för barnet. SJälvklart ska mamman få göra nåt och komma ut, men att förklara det med barnets bästa är löjligt. Lika är det när man säger att det är för barnets bästa att det ska skriksömnskolas (nu menar jag ju inte såna som har allvarliga problem), för då orkar mamman bättre liksom.

2. Att de egna föräldrarna alltid vet bäst. I ideala föhållanden så vet ju nog föräldrarna bäst och det är bra så, men jag sku nog inte ta illa upp om nån sku kommentera att Arthur inte borde äta tex spenat, för ingen kan veta allting och det kan finnas nåt som man missat. Eller att hans säng tex borde sänkas ner eller att han borde ha mindre kläder på sig. Stör mig lite på dagens attityd att föräldrarna alltid är såna allvetare på sina egna barn att man inte ens får kommentera något. Nu menar jag ju inte att man sku gå omkring och klaga på allt vad andra gör utan mera helt vardagliga saker. Blir alltför invecklat nu, men hoppas att nån fattar.

2 kommentarer:

Peppe sa...

Jag fattar vad du menar. Man ska vara ödmjuk nog att ta emit råd. Konstigt är att de till och med på rådgivningen alltid säger att föräldrarna vet bäst.

Sen tror jag nog att utvilade och lyckliga föräldrar har lättare att sköta om sina barn än utkörda offerföräldrar. Men det är kanske en annan sak än vad du menade.

Michaela sa...

Bra att du förstod :)

Absolut tror jag att utvilade föräldrar orkar bättre, det är ju ingen fråga om saken. Men ibland tycker jag bara att argumentet används mot allting, fast kanske man inte är så slut så måste man nog göra nåt för att det är för att barnet mår bättre i slutändan. Ett extremt exempel sku vara att mamma & pappa far på 2 veckors semester när barnet är kanske 5 månader för att förstärka förhållande för det är det bästa för barnet.
Vad man än gör så är det okej för i slutändan är det ändå bäst för barnet fast det i sig inte sku vara bäst för barnet.

Det blev en lång förklaring igen.