tisdag, januari 25

Har hänt

Favoritstället. Står på stolen och tittar ut på alla bilar och grejer som kör förbi. Eftersom majssoppan inte smakade som lunch idag är jag en snäll mamma som erbjöd kalla kokta makaroner så att magen skulle bli lite mätt. Och som han sluka i sig dem!

Detta har hänt sen sist:

Vi är tillbaka i stan.

Vi har pottränat massor. Så mycket att Arthur inte vätt eller smutsat ner en enda, som i ingen, noll, blöjor på 3 dagar. Inte ens på nattsömn/dagssömn. Har satt honom på pottan typ varje timme och han vet att då ska man utföra sina bestyr så han gör det. Helt otroligt.

Arthur är frisk i huvud och kropp men ännu helt prickig så vi undviker barn och gravida denhär veckan. Urtråkigt tycker jag. Som tur har jag skola imorgon och på torsdag så Micke får hitta på aktiviteter. Och på fredag kan jag packa för på lördag far vi till Gran Canaria.

Arthur blev 1 år och 4 månader igår. Min lillebror fyllde 24 på söndag och Arthur är ju född en dag före mig. Det betyder att jag var såhär gammal som Arthur är nu när jag blev storasyster. Jag förstår bra att jag hade tutt länge, länge.

Vi har ätit en massa butiksköpt bullalängd, speciellt Arthur. Men när man är sjuk är det ju viktigast att få i sig nåt, och bulla är ju inte så farligt. Spciellt som läkaren rekommendera glass. Men där går gränsen. Glass får han inte.

Som det märks har jag inte gjort nåt annat än hängt med Arthur. Men det är roligt. Iaf nästan hela tiden.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Bra att A mår bättre. Det var en flicka på fam.centret som antagligen smittade honom, hon hade i sin tur fått det av Petter. Men hon var frisk redan, hade haft feber och blåsor. Konstigt att int vi fick det ...
Bra att det smakar med kall makaroni, V tycker också om dom som kalla. Och glass tycker hon också om, har låtit henne äta vaniljglass :)
Du är ju en mästare på pott-träning :)

Michaela sa...

Tack för infon. Jag sku ju så ha villa komma dit, men det är ju inte så roligt att göra alla sjuka. Jag misstänkte lite också att det kommit därifrån, men det är ju risken man tar när man ser andra människor och inte bara sitter inne.

Jag är rädd att om A får glass så kommer han inte att villa ha nåt annat. Det finns nu ren miljoner saker han ska äta så snabbt han ser dem, typ oliver, saltgurka, banan, kex...

Hanna - RamSamSaa sa...

Jag tror att Elias hade nå super lindrig version av de. De att han spydde en gång måst ha berott på ont i halsen. Tre nätter vakna han me halvtimmes mellanrum och grät, han ville inte ha tutt och maten smaka inte. Lite feber hade han ju också men inga utslag har jag hittat på honom.. Svårt att säga men när så många på familjecafe haft de så tror jag nog.
Men man kan ju int undvika smittor om man vill leva ett normalt liv.
Hoppas Arthur blir bra tills er resa!

Michaela sa...

Låter rätt lika som här och de blev ju sjuka samtidigt så säkert från samma källa.
Det kan hända att Arthurs utslag är kraftigare och att han fått dem just för att han har atopisk hy. Det har varit värst på de ställen där han har torr hud.

Hanna - RamSamSaa sa...

...nu har också jag fått denna barnsjukdom :(