torsdag, januari 13

Namnproblemet

Förutom då att vi har sängproblem och transportproblem för det kommande barnet så har vi också ordentligt med namnproblem.

Jag vill själv ha ett namn klart före barnet föds, för då kan jag sen fokusera på nåt viktigare när barnet väl är ute och inte leta en massa namn då. Med Arthur så var det typ enda alternativet så det var nog rätt klart att det blir Arthur men vi ville ändå vänta och se först.

Nu är problemet då att jag gillar ett pojknamn väldigt mycket. Men, det börjar på A. Och när det nu är fråga om 2 pojkar i rätt lika ålder tycker jag inte att det är vettigt med namn som påminner om varandra och sen sku jag inte villa att mina barn har namn som börjar på samma bokstav. Det namnet är då Adrian, ett namn som uppfyller alla mina krav, men Arthur och Adrian är inte riktigt ok kombination.

Mina krav är bland annat att det får max vara 6-7 bokstäver långt, det ska vara ett sånt namn som inte automatiskt blir ett annat smeknamn, det ska vara ett sånt namn som inte alla barn döps till just nu och sen ska ingen otrevlig person heta så.

Micke var lite inne på Gabriel, före nån sa att det är flicknamn (fast det är väl egentligen Gabrielle), sen tyckte jag en stund om Samuel/Sam före Micke sa att det är bibliskt och jag kom på att Sam är flicknamn på engleska, Fabian sku säkert Arthur tycka om för han tycker om Fabian hunden i en av sina böcker....
Ett bra andranamn sku vara Alexander, och sku komma från mitt Alexandra (Arthur har Daniel i mellannamn från Mickes Dave), och om första namnet inte blir på A tänker jag så köra igenom det.

Men uj vad svårt att komma på namn. Jobbigast med att få barn.

3 kommentarer:

puva sa...

Ja men Adrian är ju hur bra som helst! Jag kan alldeles bra tänka mig Arthur & Adrian. Bröderna Arthur & Adrian. Jamen, kör till!

Pia sa...

Jag tycker också Adrian e jätte fint! Int låter de nå konstigt heller med Arthur och Adrian, jag tycker de namnen passar ihop :)

Michaela sa...

De passar ju nog bra ihop, det har ni rätt i. Men det är sååå lika att människor alltid måst tänka efter att vem var nu Arthur och vem var Adrian. Men jaaa, om vi nu inte hittar på nåt så blir det kanske det, som tur har vi ännu några månader tid att fundera.